Verbouwing woonhuis in Amsterdam door architect. Voorbeeld van verbinding van woonkamer naar tuin.
Ontwerp van een luxe keuken als onderdeel van de verbouwing van een woonhuis. Ontwerp door BNLA Architecten
Sfeervolle eetkamer na verbouwing woonhuis door BNLA architecten
Verbouwing woonhuis Amsterdam. Voorbeeld van interiwur.
Moderne keuken met betonnen werkblad. Interieurontwerp van modern huis door BNLA Architecten.
Slanke zwarte stalen pui. Onderdeel verbouwing woonhuis door BNLA Architecten.
Moderne uitbouw bij woonhuis Amsterdam. Ontwerp door BNLA Architecten.

Verbouwing woonhuis Amsterdam

Licht luxe woonhuis grenzend aan de tuin

Deze karakteristieke stadswoning in Amsterdam kon wel een grondige verbouwing gebruiken. De bewoners hadden behoefte aan meer ruimte, meer licht, meer lucht. De bestaande indeling werd uitvoerig heroverwogen en ging op de schop. En dankzij een nieuwe uitbouw van ruim 25 m2 werd er meer woonruimte aan het bestaande huis toegevoegd.

Wonen aan de tuin

De opgave was duidelijk: meer ruimte maar wel in hetzelfde huis. BNLA architecten maakte een ontwerp voor een moderne aanbouw aan de bestaande klassieke woning waarin een ruime eethoek en een lichte werkkamer kwamen. Het bestaande hoogteverschil tussen het huis en de tuin werd opgelost door een brede trap ín het woonhuis te plaatsen. Op deze manier kwam de eetkamer aan het terras te liggen en door de toepassing van een 3.5m hoge stalen pui werd de verbinding met de tuin optimaal. De moderne stalen tuindeuren passen goed bij de strak gestucte uitbouw maar sluiten ook goed aan bij de klassieke elementen van deze stadswoning.  De op maat gemaakte wandkast zorgt in de eethoek voor extra berg- en kastruimte.

Verbouwing zorgt voor licht en zicht

De originele indeling van de begane grond werd aangepast waarbij de keuken in het hart van de woning werd geplaatst. De wens naar meer licht en lucht werden letterlijk en figuurlijk vormgegeven door middel van een 3m lang daklicht in de uitbouw. De zichtbare balken zorgen voor een bijzonder spel van licht en schaduw. Lange zichtlijnen van de voorkamer tot ín de tuin zorgen voor een ruimtelijk gevoel en brengen het licht tot ver in de woning.

Ook de indeling van de bovenverdieping ging op de schop met 3 ruime slaapkamers, een inloopkast en een riante badkamer als resultaat.

Klassiek en modern woonhuis

De combinatie van klassieke en moderne materialen is in balans. De vloer werd voorzien van een klassieke visgraatvloer, keukens en badkamer worden afgewerkt met betonciré. De bestaande geornamenteerde trap kreeg een opfrisbeurt en stalen puien zorgen voor een moderne twist.

Dankzij het ontwerp van BNLA past het verbouwde woonhuis weer bij de wensen van haar bewoners. Het ontwerp leverde een licht en ruim woonhuis op, mídden in de stad.

Meer voorbeelden zien? Bekijk al onze verbouwingen en renovaties.

Styling: Haske Kroes-Sommers

Fotografie liggende foto’s: Wim Hanenberg

Fotografie staande foto’s: Dana van Leeuwen, vtwonen 01-2017, www.vtwonen.nl

 

Share

Robin en Haske

’Ons huis is mooier geworden dan we hadden durven hopen! We zijn erg tevreden over het resultaat en de samenwerking.’

Robin en Haske

bekijk alle recensies