Verbouwing van monument in Amsterdam Zuid door BNLA Architecten. Voorbeeld woonkamer
Verbouwing van monumentale woning door BNLA Architetcen. Voorbeeld open keuken.
Luxe design keuken na verbouwing monumentalal pand door BNLA Architetcen.
Renovatie monumentale woning Amsterdam door BNLA Architecten
Verbouwing monumenttale woning in Amsterdam - BNLA architecten
Luxe lounge monumentaal pand Amsterdam. Ontwerp en realisatie verbouwing door BNLA Architecten
Badkamer ensuite met vrijstaand bad na verbouwing monumentale woning. Ontwerp BNLA Architecten
Master bedroom monumentaal pand Amsterdam. Verbouwing begeleid door BNLA Architecten.

Verbouwing monumentale woning Amsterdam Zuid

Modern ontwerp voor monumentale stadswoning

Met de makeover van een bijzondere stadswoning in Amsterdam Oud Zuid kreeg BNLA architecten de kans om in een monumentaal pand, een eigentijds interieur te ontwerpen. In samenwerking met Dis Studio kwam een modern ontwerp tot stand dat feilloos aansloot op alle klassieke elementen die het huis rijk is.

Ruime monumentale stadswoning

De ruim 400 m2 grote stadswoning aan de Koninginneweg had een indeling die goed aansloot op de wensen van de vorige bewoners maar niet op het 7-koppige gezin van de nieuwe eigenaar. De functies van de ruimtes op de bel-etage en eerste verdieping ging daarom compleet op de schop en beide verdiepingen werden grondig verbouwd.

Luxe woonverdieping

De bel-etage werd getransformeerd tot luxe woonverdieping met een ruime woonkamer aan de straatzijde en een lichte eethoek in de serre. Centraal tussen deze twee vertrekken kwam een luxe keuken met kookeiland, compleet met moderne gashaard.

Slapen in een suite

Deze statige woning vroeg bovendien om een passende luxe master bedroom. De eerste verdieping kreeg de invulling en uitstraling van een grote hotelsuite voorzien van ruime living met werkhoek en een master bedroom met badkamer en vrijstaand bad. Ten behoeve van de privacy tussen de living en de slaap- en badruimte werd een nieuwe ensuitekast met schuifdeuren ontworpen, geheel in lijn met de originele klassieke ornamenten in het huis. De badkamer werd afgewerkt met stijlvol marmer en een enorme spiegel zorgt opnieuw voor een moderne twist. Twee moderne 4 meter hoge eiken schuifdeuren scheiden de slaapkamer van de badkamer. Door de toepassing van de schuifdeuren vloeien de ruimtes op een prettige manier in elkaar over maar kunnen de verschillende ruimtes naar wens van elkaar worden afgesloten.

Modern en klassiek versmelten hier op een mooie manier tot een warm en leefbaar familiehuis.

Meer voorbeelden zien? Bekijk het overzicht van alle renovaties en verbouwingen van monumentale woonhuizen. Of bekijk de overige projecten die wij hebben gerealiseerd in Amsterdam-Zuid.

Fotografie: Dennis Brandsma
Styling: Disstudio

Share