BNLA-architecten-ontwerp-monument-woonhuis
BNLA-architecten-ontwerp-moderne-keuken-in-monument
BNLA-architecten-ontwerp-monument
BNLA-architecten-ontwerp-monumentale-woning
BNLA-architecten-verbouwing-monument
BNLA-architecten-keuken-in-monument
BNLA-architecten-architect-monumentaal-trappenhuis
BNLA-architecten-architect-monument
BNLA-architecten-ontwerp-monumentale-entree
BNLA-architecten-ontwerp-monumentale-trap
BNLA-architecten-interieurontwerp-monument
BNLA-architecten-renovatie-monumentaal-woonhuis
BNLA-architecten-ontwerp-klassiek-woonhuis
BNLA-architecten-wellness-gym-monument
BNLA-architecten-ontwerp-badkamer-monument

Verbouwing Villa Veldzicht

Eigentijds wonen in een monumentale stadsvilla

Villa Veldzicht is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd in neorenaissance stijl, is voorzien van verschillende erkers en torentjes, wat gebruikelijk was voor die periode. Dankzij een uitgebreide verbouwing heeft het pand zijn oorspronkelijke functie weer terug en zijn historische elementen in ere hersteld.

Wonen in een monument

Villa Veldzicht werd in 1899 gebouwd als woonhuis maar werd jaren later in gebruik genomen als kantoor. De nieuwe bewoners van het pand kochten het pand met de intentie om het terug te brengen in de oorspronkelijke functie. Aan BNLA architecten de eervolle taak om van dit monument weer een passend woonhuis te maken.

Vertalen van woonwensen

Aangezien het pand talloze monumentale elementen rijk is, heeft de verbouwing in nauwe afstemming met de Monumentencommissie plaatsgevonden. Daarbij was het vanuit het oogpunt van de commissie van belang dat zoveel mogelijk waardevolle elementen geconserveerd zouden worden. Deze visie lag niet volledig in lijn met de wensen van de bewoners. Middels diverse overleggen met de Monumentencommissie en eigenaren heeft BNLA architecten een ontwerp kunnen creëren dat aansloot bij de woonwensen van de opdrachtgevers én met respect omging met monumentale elementen. Het monumentale trappenhuis bleef behouden en kreeg zijn originele allure weer terug.

Royaal woonhuis

Het pand kent een heldere opzet met een centrale middenbeuk en twee zijbeuken. Op de begane grond zijn in de linker zijbeuk de zitkamer en woonkeuken gepositioneerd, met een directe verbinding naar de tuin. In de rechter zijbeuk is plaats gemaakt voor twee ruime werkkamers en een mudroom met grote bijkeuken. De eerste en tweede verdieping zijn royaal van opzet en bevatten vier slaapkamers, drie badkamers, een luxe laundry, mediakamer, speelkamer en gym met sauna.

Het interieur, zorgvuldig samengesteld door Interior designer Wonderstruck, ademt sfeer en luxe, heeft een verfijnd afwerkingsniveau en is voorzien van een weloverwogen lichtplan, dat elke ruimte tot leven brengt.

Voor meer comfort en een beter binnenklimaat werd het oude enkelglas vervangen voor monumentenglas en is de woning voorzien van een modern WTW ventilatiesysteem. Tot slot is er een slim domoticasysteem aangelegd waarmee onder andere de verlichting en de vloerverwarming kan worden aangestuurd.

Het resultaat is een prachtige royale stadsvilla waarin eigentijdse elementen fijn samenwerken met de historische detaillering.

Fotografie: Studio de Nooyer

Meer villa ontwerpen van BNLA architecten zien? Bekijk onze villa overzichtspagina.

 

 

 

 

 

 

Share