BNLA-architecten-monument-haarlem
BNLA-architecten-luxe-villa-haarlem
BNLA-architecten-architect-monument-haarlem
BNLA-architecten-interieurontwerp-monument-haarlem
BNLA-architecten-verbouwing-monument
BNLA-architecten--ontwerp-monument

Verbouwing Villa Veldzicht

Eigentijds wonen in een monumentale stadsvilla

Villa Veldzicht is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd als één van de eerste villa’s aan het Wilhelminapark in Haarlem. De villa, gebouwd in neorenaissance stijl, is voorzien van verschillende erkers en torentjes, wat gebruikelijk was voor die periode. Met de geplande verbouwing krijgt het pand zijn oorspronkelijke functie weer terug en zullen historische elementen in ere worden hersteld.

Wonen in een monument

Villa Veldzicht werd in 1899 gebouwd als woonhuis maar werd jaren later in gebruik genomen als kantoor. De nieuwe bewoners van het pand kochten het pand met de intentie om het terug te brengen in de oorspronkelijke functie. Aan BNLA architecten de eervolle taak om van dit monument weer een passend woonhuis te maken.

Vertalen van woonwensen

Aangezien het pand talloze monumentale elementen rijk is, zal het verbouwen ervan in nauwe afstemming met de Monumentencommissie geschieden. Daarbij is het vanuit het oogpunt van de commissie van belang dat zoveel mogelijk waardevolle elementen geconserveerd worden. Deze visie lag niet 100% in lijn met de wensen van de bewoners. Middels diverse overleggen met de Monumentencommissie en eigenaren heeft BNLA architecten een ontwerp kunnen creëren dat aansluit bij de woonwensen van de opdrachtgevers én met respect omgaat met de monumentale elementen. Het monumentale trappenhuis blijft behouden en krijgt zijn originele allure weer terug.

Royaal woonhuis

Het pand kent een heldere opzet met een centrale middenbeuk en twee zijbeuken. Op de begane grond zullen in de linker zijbeuk de zitkamer en woonkeuken worden gepositioneerd, met een directe verbinding naar de tuin. In de rechter zijbeuk is plaats voor twee ruime werkkamers en een mudroom met grote bijkeuken. De eerste en tweede verdieping zijn royaal van opzet en bevatten vier slaapkamers, drie badkamers, een luxe laundry, mediakamer, speelkamer en gym.

Het resultaat zal een prachtige royale stadsvilla zijn waarin eigentijdse elementen fijn samenwerken met de historische detaillering.

Meer villa ontwerpen van BNLA architecten zien? Bekijk onze villa overzichtspagina.Of bekijk onze overige projecten in Haarlem e.o.

 

 

 

 

 

 

Share