BNLA architecten architect rijksmonument Keizersgracht
BNLA architecten architect rijksmonument souterrain
BNLA architecten architect rijksmonument prive bar
BNLA architecten ontwerp rijksmonument
BNLA architecten architect verbouwing rijksmonument

Renovatie rijksmonument

Verbouwing statig grachtenpand

Het riante grachtenpand van 480m2 aan de Keizersgracht betreft een goed bewaard rijksmonument. Met een breedte van 5,5 meter is het een relatief smalle woning, maar wel met eindeloos veel ruimte. Het grachtenpand telt vijf woonlagen en kent een voor- en achterhuis met een imposant trappenhuis in het midden. Ondanks de vele goed bewaarde ornamenten, was de algehele staat behoorlijk verouderd en de fundering verzakt. Hoog tijd om dit monument op gepaste wijze nieuw leven in te blazen.

Monumentaal grachtenpand

BNLA architecten kroop achter de tekentafel en maakte, met bijzondere aandacht voor de authentieke details, een smaakvol en eigentijds ontwerp. Het gehele interieur kreeg een flinke touch up en BNLA stelde een aantal passende functiewijzigingen voor. Uiteraard binnen de monumentale structuur van het pand en met behoud van de goed bewaarde details.

Rijk interieur

De eetkeuken en woonkamer kregen een nieuwe plek in het achterhuis, verbonden met- en met uitzicht op de tuin. De sierlijke schouwen, ornamenten, lambrisering en sierlijsten in de woonkamer vormen een prachtige basis voor een rijk interieur. De eetkeuken is een smaakvolle combinatie tussen moderne elementen en klassieke details.

Exclusief wonen

Het souterrain is dankzij het gastenverblijf, een thuisbioscoop en privé bar, een parel op zich. Een nieuwe natuurstenen trap verbindt het souterrain met de bel-etage en de houten maatmerk kasten zorgen voor een exclusieve uitstraling, passend bij het statige karakter van het pand.

Uitzicht over de grachten

Op de twee bovenste verdiepingen van het huis zijn de slaap- en badkamers ontworpen waarbij de master bedroom aan de voorzijde van het huis is bedacht. De derde verdieping is volledig ingericht als luxe master bathroom en heeft prachtig uitzicht over de grachten. Dankzij grote ramen baadt men hier in daglicht en de monumentale spanten zorgen voor extra sfeer en nostalgie.

Levensloopbestendig

Om het pand een levensloopbestendig karakter te geven is een thuislift in het plan ingepast.

Heden en verleden komen in dit statige woonhuis op een prachtige manier samen. Wooncomfort, luxe en authentieke elementen gaan hand in hand.

Bekijk meer renovaties aan de Amsterdamse grachten of andere projecten bij monumentale panden.

 

Share