BNLA Architecten verbouwing Amsterdam
Specialist vergunningsvrij bouwen
luxe uitbouw dubbel hoog
verbouwing Amsterdam Zuid
luxe uitbouw vergunningsvrij
ontwerp luxe verbouwing

Luxe verbouwing Oud Zuid

Een uniek en persoonlijke woonhuis

Het pand aan de Willemsparkweg was ruim van opzet en voorzien van prachtige authentieke details. De afwerking was echter behoorlijk gedateerd en het souterrain ruim maar erg donker. En de indeling was niet geheel naar wens van de nieuwe eigenaren. Voldoende reden dus om samen met BNLA architecten het roer om te gooien. BNLA realiseerde een compleet plan op maat dat perfect aansluit bij de woonwensen van de bewoners.

Maximaal zon en licht

Het bestaande huis was ruim van opzet maar de bewoners hadden behoefte aan nóg meer ruimte en een betere verbinding met de tuin. BNLA maakte een ontwerp met een luxe en lichte aanbouw aan de achterzijde, voorzien van slanke stalen kozijnen in een warme bronskleur. Dankzij de grote raampartijen valt er maximaal zon en licht het huis in en is er een optimale verbinding tussen binnen en buiten gecreëerd. Ter plaatse van de achtergevel is de binnenruimte, dankzij een grote vide, dubbel hoog. Dit zorgt voor een luxe en royaal woongevoel.

Optimale verbinding

De verbinding tussen de bel-etage en het souterrain werd geoptimaliseerd dankzij de hoge vide aan de achterzijde en een bijzondere stalen maatwerk trap. Dankzij de trap is de woonkamer op de bel-etage in mooie verbinding met de tuin.

Gebalanceerd samenspel

In het pand werd gezocht naar een fijn samenspel tussen oude en nieuwe elementen, zodat er een warm modern, luxe en bovenal een passend geheel ontstaat. Zo werkt de geornamenteerde schouw prachtig samen met de strakke glazen balustrade en zijn de slanke stalen puien in mooi contrast met de rijke sierplafonds.

Het resultaat is een uniek en persoonlijke woonhuis waarin klassiek, modern, rijke ornamenten en minimalistisch details prachtig samengaan.

Meer luxe verbouwingen en renovaties van BNLA architecten zijn te bekijken op onze verbouwingen overzichtspagina.

Fotografie: Studio de Nooyer

 

Share