BNLA architecten verbouwing luxe herenhuis Amsterdam Zuid. Voorbeeld van interieur.
BNLA architecten - verbouwing luxe herenhuis Amsterdam. Voorbeeld keuken.
BNLA architecten - verbouwing herenhuis Amsterdam. Voorbeeld uitbouw
BNLA architecten verbouwing luxe herenhuis Amsterdam oud zuid
BNLA architecten stijlvol interieur Amsterdam
BNLA architecten verbouwing Amsterdam Oud Zuid
BNLA architecten. Renovatie van een herenhuis met bijzonder interieur.
BNLA architecten. Ontwero van een entree met vide in een luxe herenhuis in Amsterdam.
BNLA architecten verbouwing herenhuis bescheiden luxe
BNLA architecten. Verbouwing Amsterdam met interieurarchitect.
BNLA architecten verbouwing ruime aanbouw Amsterdam
BNLA architecten ontwerp architect herenhuis Amsterdam
BNLA architecten doorsnede verbouwing amsterdam herenhuis
BNLA-architecten-architect-ontwerp-verbinding-binnen-buiten-dakterras
BNLA-architecten-architect-ontwerp-verbinding-tuin-vouwwand
BNLA-architecten-architect-grote-verbouwing-amsterdam

Verbouwing luxe herenhuis Amsterdam Zuid

Een familiehuis boordevol karakter

Na een eerdere succesvolle samenwerking in het ontwerp- en realisatieproces van een uniek vakantiehuisje, kreeg BNLA opnieuw een opdracht van dezelfde klant. Dit keer ging het om de verbouwing van een compleet herenhuis in Amsterdam Oud-Zuid. De opgave was om van twee woningen één ruim en bijzonder familiehuis te maken. Een geweldige opgave waarin genoeg ruimte was voor luxe, design en de nodige statements.

Verbouwing herenhuis: binnen en buiten

Om van de twee bestaande appartementen één functioneel én bijzonder familiehuis te maken waren de nodige aanpassingen vereist. BNLA maakte een voorstel waarbij de twee verschillende trappenhuizen werden her-ontworpen tot één efficiënt en bijzonder geheel. Hierdoor ontstond een logische routing van de bel-etage via het souterrain naar de tuin. De bel-etage werd het kloppend hart van de woning met een luxe en ruime keuken die middels een volledige te openen harmonica pui is verbonden met een royaal terras. Doordat het terras overdekt is vormt deze buitenplek op zonnige, maar ook op minder mooie dagen, een echt verlengstuk van de woonkeuken. De zuid-Afrikaanse ‘Braai’ op het terras maakt het buitenleven compleet: met een sfeervol houtvuurtje of iets lekkers aan het spit is het hier genieten tot in de late uurtjes.

Modern en klassiek

De moderne keuken vormt een mooi contrast met de sfeervolle eetkamer aan de voorzijde van het huis. Vanaf de brede vensterbank is er prachtige uitzicht over de laan met statige Amsterdamse panden.

Indrukwekkende vide

De bewoners wilden graag een echte eye catcher in hun huis. BNLA reikte hen daarom een ontwerp aan waarin de entree werd voorzien van een vide van maar liefst 6,5 meter hoog. Deze imposante hoogte, gecombineerd met de klassieke marmeren vloer en het volledig met eikenhout beklede trapelement zorgen voor een indrukwekkende entree! Het hoogtepunt vormen de grote glaspartijen rondom de vide op de eerste verdieping wat voor een speelse doorkijk en een geweldig ruimtelijk effect zorgt. De master bathroom aan de vide was een uitdagend voorstel waar de bewoners volmondig mee instemden.

Veelzijdig souterrain

Het souterrain werd vergroot met een uitbouw en werd ingericht als speel- en televisiekamer. Het is hier heerlijk ontspannen in een van de sfeervol ingerichte plekken: de ruime zithoek met grote loungebank, een gezellig zitje bij de haard, een plek om rustig een boekje te lezen of een potje tafelvoetbal te spelen. Aan ruimte in dit souterrain is geen gebrek! En op mooie dagen staat ook hier de vouwpui open waardoor binnen en buiten versmelten.

Luxe herenhuis vol karakter

BNLA architecten is er in geslaagd van een klassiek en statig Amsterdams herenhuis een bijzonder familiehuis met unieke elementen te maken. Een echt maatpak voor deze bewoners; precies waar BNLA architecten voor staat. Een exclusief ontwerp, inclusief karakter.

Meer voorbeelden zien? Bekijk het overzicht van al onze design huizen en verbouwingen. Of bekijk de overige projecten die wij hebben gerealiseerd in Amsterdam-Zuid.

Fotografie: Jansje Klazinga

 

 

 

 

 

Share