Particulier
Business

Verbouwing woning Amstelveen

Verbouwing bijzonder lichte jaren '30 woning

BNLA architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een jaren-30 woning in Amstelveen. De woning was totaal verouderd en werd daarom van binnen compleet gestript. Het gehele woonhuis werd grondig verbouwd en er werd een nieuwe lichte aanbouw ontworpen voorzien van een bijzondere lichtstraat in het dak.

Stalen kozijnen en eiken accenten

De begane grond van de woning werd als één open ruimte vormgegeven waar in het midden een groot meubelstuk kwam te staan, waarin trap, garderobe, keuken en berging zijn opgenomen. Dankzij dit volume worden de hal, woonkamer, werkplek en eetkeuken op een subtiele manier gedefinieerd. Dankzij zwart stalen kozijnen voorzien van glas zijn de ruimtes desgewenst ook daadwerkelijk van elkaar te scheiden. De afwerking van het centrale meubelstuk met eiken panelen, geeft een warme sfeer aan alle aanliggende ruimtes, die verder fris en helder zijn vormgegeven. De toepassing van eiken accenten komt op diverse plekken in de woning terug; bijvoorbeeld in de luxe eiken trap met zwart stalen trapleuning.

Zwart houten lattenstructuur

De uitbouw werd bekleed met een houten lattenstructuur van zwart geolied Douglas. Dit vormt een subtiel en modern contrast met de bestaande jaren-30 woning. Het eindresultaat na de verbouwing van deze woning is een harmonisch geheel waarin de oude structuren van het pand is verrijkt met moderne toevoegingen.

Fotografie: Wim Hanenberg

Share

Alexander en Margreet

’We zijn erg tevreden hoe BNLA binnen ons programma van eisen een mooi en leefbaar ontwerp heeft neergezet voor ons gezin met drie opgroeiende jongens en hond.’

Alexander en Margreet

bekijk alle recensies