BNLA-architecten-ontwerp-luxe-verbouwing
BNLA-architecten-ontwerp-klassiek-modern
BNLA-architecten-ontwerp-luxe-uitbouw
BNLA-architecten-architect-luxe-verbouwing-Amsterdam
BNLA-architecten-luxe-lichte-uitbouw-Amsterdam
BNLA-architecten-maatwerk-ontwerp-Amsterdam-Zuid
BNLA-architecten-luxe-verbouwing-Amsterdam-oud-zuid
BNLA-architecten-ontwerp-master-bedroom

Strak en sfeervol woonhuis

Luxe en licht wonen in Amsterdam Zuid

Een heerlijk ruim en licht familiehuis, dat was de wens van de bewoners. En het leuke is dat die wens op talrijke manieren vervuld kan worden. BNLA maakte een ontwerp waarbij de ruimte letterlijk werd vergroot door een luxe aanbouw te ontwerpen én de kelder bij de woonruimte te betrekken. Door het toepassen van grote slanke puien en verrassende doorkijkjes in de woning werden de ruimtes optisch vergroot en kon het daglicht tot ver de woning binnen dringen.

Totaalontwerp

In een unieke woonwijk in Amsterdam Zuid, op steenworpafstand van het Beatrixpark, wisten de nieuwe bewoners een royale tussenwoning op de kop te tikken. Het bestaande huis was in de basis goed en voorzien van leuke jaren ’30 details. Echter, de indeling was niet optimaal en de afwerking behoorlijk verouderd. BNLA maakte een totaalontwerp waarbij de gehele indeling werd aangepast en volledig werd afgestemd op de woonwensen van de nieuwe bewoners.

Meer ruimte

Om de begane grond een ruimer en lichter karakter te geven is een kleine aanbouw met een slanke pui ontworpen. Er zijn grote constructieve doorbraken gerealiseerd zodat ruimtes werden samengevoegd en er een ruime eetkeuken aan de tuin is ontstaan. Door het toepassen van een slank raamkozijn tussen de hal en de keuken, is er bij binnenkomst van de woning een mooi doorzicht naar de tuin gecreëerd. Bovendien valt er door het raam en de de stalen deuren met glas veel daglicht de hal binnen waardoor de entree aangenaam en licht is. De moderne binnenkozijnen werken goed samen met de klassieke elementen die het huis bezit.

Strak en sfeervol

Tussen de eetkeuken en de woonkamer is een ensuite kast met schuifdeuren ontworpen. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan, naar behoefte de woonkamer te verbinden of af te scheiden van de woonkeuken. De nieuwe verhoudingen van de woonkamer maken het een knusse plek. Voor nog meer sfeer is er een gashaard gerealiseerd. BNLA maakte het ontwerp voor het haardmeubel dat eveneens dienst doet als televisiemeubel.

Nieuwe indeling

Op de eerste verdieping zijn twee kinderkamers met kinderbadkamer ontworpen, aan de voorzijde van de woning is werkkamer met balkon en aan de achterzijde bevindt zich een ruime laundry. De gehele tweede verdieping is ingericht als ouder domein met een ruime master bedroom, een badkamer ensuite en een privé dakterras. Door de nok van het schuine dak weer in het zicht te brengen is er meer ruimte gecreëerd. De houten balken geven de lichte slaapkamer sfeer en karakter.

Fotografie: Wim Hanenberg

Bekijk meer luxe verbouwingen van de hand van BNLA.

Share