Keukenontwerp op maat. Sky loft in woontoren Elements, Amsterdam - BNLA Architecten
Living met spectaculair uitzicht. Loft ontwerp door BNLA Architecten in Amsterdam
Keuken met spectaculair uitzicht. Loft ontwerp door BNLA Architecten in Amsterdam
Keukendesign met prachtig uitzicht in Amsterdamse loft. Ontwerp BNLA Architecten.
Slaapkamer met prachtig uitzicht. Sky loft in woontoren Elements. Ontwerp BNLA Architecten Amsterdam.
BNLA-architecten-interieurontwerp-casco-woning
BNLA-architecten-ontwerp-casco-woning
BNLA-architecten-architect-Amsterdam

Ontwerp Sky loft Elements

Waanzinnig wonen aan de Amstel

Op een prachtige plek aan de Amstel, dichtbij het Bella Vistapark, is in 2023 gestart met de bouw van het iconische woongebouw Elements. De 70 meter hoge toren is het ontwerp van architect Patrick Koschuch en het resultaat van datacombinaties in een 3D model waarbij rekening is gehouden met de baan van de zon en de invloed van de wind.

Spectaculaire indeling

De bronskleurige woontoren is een opvallende verschijning, opgebouwd uit horizontale banen en voorzien van afgeronde hoeken en grote glaspartijen. Elements zal 70 koopwoningen bevatten, 70 middelhuur appartementen, diverse commerciële voorzieningen op de begane grond en een groene bosachtige binnentuin en dakterras. De woningen in Elements werden in de markt aangeboden met standaard woningindelingen met relatief kleine kamers en beperkt uitzicht. De kopers van het ‘City Twin loft’ op de 15e en 16e verdieping verlangden echter naar een spectaculaire indeling die zou passen bij hun woonwensen en waarbij het uitzicht over de Amstel en de skyline van Amsterdam optimaal benut zou worden.

Loftarchitectuur: wonen met uitzicht

BNLA architecten maakte een ontwerp op maat waarbij de relatief kleine kamers ruimte maakten voor een loft waarbij de grote glasvlakken in de gevel vrijgehouden werden van binnenwanden om zo optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. De trap uit het basisontwerp stond middenin de woning en blokkeerde voor een groot deel het uitzicht op de 15e verdieping. BNLA verplaatste de trap zodat er een royale living ontstond met rondom uitzicht. De eenvoudige en compacte hoekkeuken werd vervangen voor een 6 meter lange keuken aan het raam, zodat ook tijdens het koken van het uitzicht genoten kan worden. De technische ruimtes werden verhuld in een centraal element, die dankzij zijn rondingen de curves van het woongebouw volgt.

Slim ontwerp met flexibele indeling

De hokkerige indeling op de 16e verdieping maakte plaats voor een vrije plattegrond met flexibele afsluitingen door schuif- en taatsdeuren. De master bedroom, badkamer, de logeer- en werkkamer vloeien in elkaar over waardoor daglicht tot diep de woning kan binnen dringen en er prachtige zichtlijnen zijn ontstaan.

Interieurontwerp op maat

Naast het ruimtelijke plan realiseerde BNLA architecten ook een interieurontwerp waarbij de woonwensen en smaak van de toekomstige bewoners tot in detail werd uitgewerkt. De pastelkleuren van de lucht, waar deze Sky loft door wordt omringd, vormde de inspiratie voor het design. Het resultaat zal een unieke loft zijn. En dat op 45m hoogte!

De bouw van Elements vordert gestaag en de appartementen zullen begin 2026 gereed zijn.

Share