BNLA architecten architect rijksmonument amsterdam
BNLA architecten ontwerp renovatie rijksmonument
BNLA architecten interieurontwerp monument
BNLA architecten verbouwing monument
BNLA architecten architect monument amsterdam
BNLA architecten architect Amsterdam Zuid
BNLA architecten ontwerp met souterrain
BNLA architecten design monument amsterdam
BNLA architecten high-end ontwerp monument
BNLA architecten luxe verbouwing monument
BNLA-architecten-architect-Amsterdam-Oud-Zuid
BNLA architecten architect woning met zwembad
BNLA architecten architect renovatie monument
BNLA architecten architect verbouwing monument

Royaal familiehuis Amsterdam Zuid

Renovatie Rijksmonument

Het verbouwen van een monument kan een uitdagend proces zijn. Om deze reden schakelde de nieuwe eigenaren van een rijksmonument in Amsterdam de specialistische hulp van BNLA architecten in. Aangezien BNLA talrijke verbouwingen van gemeentelijke en rijksmonumenten op haar naam heeft staan, heeft het team een uitgebreide kennis over de mogelijkheden van het renoveren van een monument. Met deze kennis op zak en de persoonlijke wensen van de bewoners als vertrekpunt, realiseerde BNLA een prachtig ontwerp voor een luxe familiehuis in Oud Zuid. Compleet met nieuw souterrain, maatwerk oplossingen, luxe materialen en een stijlvolle afwerking.

Verbouwen rijksmonument

De nieuwe eigenaren van dit rijksmonument in Amsterdam Oud Zuid durfden het aan om het verouderde pand nabij het Noorder Amstelkanaal aan te kopen. Het pand bestond uit een donker benedenhuis en een gedateerd boven appartement. Met het totale woonoppervlak van 250m2 zouden de woningen samen een heerlijk familiehuis middenin de stad opleveren. De kunst was echter om van de twee separate woningen één prettig woonhuis te maken. Bovendien kon de bestaande kelder worden uitgediept en vergroot waardoor een heerlijk ruim souterrain van 90m2 ontstond dat als riant speeldomein voor de kinderen kon fungeren.

Openheid

Binnen de beleidskaders van monumenten zocht BNLA architecten naar de mogelijkheden om het pand zo optimaal mogelijk te verbouwen, zónder dat daarbij de monumentale integriteit van het pand zou worden aangetast. Door het realiseren van enkele doorbraken werd de hokkerige opzet van het woonhuis doorbroken en ontstond er een ruime begane grond waarin het daglicht tot diep de woning kon binnendringen. De riante keuken, de sfeervolle eethoek met gashaard en de knusse zithoek staan nu op een prettige manier met elkaar in verbinding. De serre werd bij de eethoek getrokken waardoor de verbinding met de tuin geoptimaliseerd werd.

Totaalplan

Om ter plaatse van de entree zoveel mogelijk bergruimte te creëren werden in samenwerking met Dexter Interieur diverse inbouwkasten mee ontworpen. Vanuit de hal werd de toegang naar het souterrain gecreëerd door middel van een nieuwe binnentrap. Authentieke details en moderne elementen komen hier op een smaakvolle manier samen. Op de eerste verdieping werd een luxueus ouder domein gecreëerd met een master bedroom aan de tuin, een ruime inloopkast en badkamer ensuite. Aan de achterzijde van het huis werd een volwaardig thuiskantoor ontworpen waar de bewoners in alle rust kunnen werken. De tweede verdieping werd een plek van de kinderen met voor ieder een eigen slaapkamer met inbouwkasten én compleet met twee badkamers.

Luxe stadstuin

In de tuin werd een luxe buitenkeuken en een jet stream zwembad gerealiseerd waardoor het ook zomers heerlijke toeven is, middenin de stad.

Fotografie: Jansje Klazinga

Share

Eva en Paul

’Wij waren wij op zoek naar een architect met verstand van zaken, een smaakvol portfolio en een goede klik. BNLA bleek aan al deze wensen te voldoen.’

Eva en Paul

bekijk alle recensies