BNLA-architecten-Laurien-De-Perfecte-Verbouwing
BNLA-architecten-architect-perfecte-verbouwing-laurien-keuken-aan-tuin-schuifdeuren-gietvloer
BNLA-architecten-architect-de-perfecte-verbouwing-laurien-designhuis-gietvloer-maatwerk-kast-design
BNLA-architecten-architect-laurien-de-perfecte-verbouwing-design-patio-boog-nis-gietvloer
BNLA-architecten-ontwerp-de-perfecte-verbouwing-architect-laurien-pantry-ronde-nis

Perfecte Verbouwing in Venray

Luxe en licht wonen en werken

In aflevering 4 van De Perfecte Verbouwing realiseerde Laurien van BNLA architecten het ontwerp voor Sjors en Kiki, twee jonge ondernemers uit Venray. Hun wens was om hun woonhuis perfect te verbouwen. Bovendien moest de bestaande loods achter hun huis worden getransformeerd tot professioneel kantoor, mét uitzicht.

De ontwerpuitdaging

In het bestaande huis van Kiki en Sjors werd zowel gewoond als gewerkt. Het woonhuis voelde krap en had nauwelijks verbinding met de ruime stadstuin achter het huis. De groeiende bedrijven van Kiki en Sjors hadden bovendien meer ruimte nodig en daar bood de grote loods in de tuin  voldoende ruimte voor. Het paar had echter wel de grote wens om werk en privé gescheiden te houden. Volop uitdaging dus! Laurien van BNLA architecten pakte deze klus met beide handen aan.

Het ontwerp van Laurien

Voor het woonhuis ontwierp Laurien een royale en luxe uitbouw waarin de keuken een plek kreeg. Dankzij een grote glazen pui werd de verbinding met de tuin geoptimaliseerd. Omwille van eenheid kreeg de uitbouw dezelfde vormtaal als de veranda in de tuin: warm hout, wit stucwerk en rauw beton.

Royaal wonen

De entree van de woning werd verplaatst naar de nieuwe aanbouw waardoor er een heldere privé routing naar het woonhuis ontstond. De voormalige hal werd bij de living gevoegd zodat er meer ruimte ontstond en de woonkamer een riant formaat kreeg met prachtige zichtlijnen. Een multifunctioneel meubel deelt de keuken en woonkamer in twee verschillende zones en dankzij geïntegreerde schuifdeuren kunnen beide ruimtes van elkaar afgesloten worden.

Professioneel kantoor aan huis

De loods werd getransformeerd tot creatieve hub met een sieradenatelier, shop en werkplaats. Dankzij een eigen route door het groen en een stijlvolle eigen entree kreeg het kantoor een professionele uitstraling. Door een patio ín de loods te ontwerpen valt er nu veel licht de loods binnen en ontstaan er doorzichten die voor een ruimtelijk effect zorgen. De mobiele louvre panelen t.p.v. de patio, zorgen naar wens voor privacy of uitzicht van en naar de stadstuin. Het groen van de tuin meandert rondom de woning waardoor er aantrekkelijke plekken rondom het huis ontstaan.

Luxe materialen

Laurien stelde voor het interieur en exterieur sfeervolle materiaal paletten samen die voor eenheid en rust zorgen. Lichte tinten, warm hout en stijlvolle accenten van staal en figuurglas zorgen voor een luxe uitstraling voor zowel het woonhuis als de loods.

 

Share

Kiki en Sjors

De Perfecte Verbouwing

’Voor het programma 'De Perfecte Verbouwing' waren we opzoek naar de WOW-factor voor ons huis en kantoor. En die hebben we dankzij BNLA zeker gekregen!’

Kiki en Sjors

bekijk alle recensies