BNLA-architecten-de-perfecte-verbouwing-laurien-vide-woonkeuken
BNLA-architecten-laurien-de-perfecte-verbouwing-woonkamer-aan-de-tuin-delfgauw
BNLA-architecten-laurien-de-perfecte-verbouwing-delfgauw-joep-keuken
BNLA-architecten-laurien-de-perfecte-verbouwing-renovatie-schuifdeuren
BNLA-architecten-de-perfecte-verbouwing-laurien-speelkamer-voor-joep
BNLA-architecten-architect-verbouwing-laurien-slaapkamer
BNLA-architecten-amsterdam-laurien-de-perfecte-verbouwing-badkamer-
BNLA-architecten-architect-laurien-keller-de-perfecte-verbouwing-vide
BNLA-architecten-de-perfecte-verbouwing-laurien-delfgauw-vide-werkplek

Perfecte Verbouwing in Delfgauw

Een ontwerp op maat

Voor de 5e aflevering van het televisie- programma De Perfecte Verbouwing maakte Laurien een zeer persoonlijk ontwerp. Het gezin was opzoek naar dé oplossing waarmee zij hun gedateerde huis een complete metamorfose konden geven. Daarnaast hadden zij de grote wens het huis zó aan te passen dat er fijne plek voor hun gehandicapte zoon Joep zou ontstaan.

Ontwerp op maat

Het bestaande huis van Fred en Sylvia was qua uitstraling erg gedateerd en de indeling voldeed niet aan de woonbehoeftes van het gezin. Om zoon Joep ook in de toekomst thuis te kunnen laten wonen was er behoefte aan een afsluitbare speelplek, waar hij zich samen met zijn begeleider, in alle rust zou kunnen terugtrekken. Bovendien moest er een slaapkamer met eigen badkamer komen, zodat hij ook ’s nachts onder toezicht van zijn begeleider zou kunnen zijn.

Flexibele indeling

Laurien en haar team maakten een ontwerp waarbij bínnen de huidige woning een vleugel voor Joep werd gecreëerd, waardoor het realiseren van een kostbare uitbouw niet nodig was. Het domein van Joep is aan de voorzijde van de woning ontworpen zodat hij altijd zicht heeft op de – door hem zo geliefde – voorbijrijdende vrachtwagens. Door middel van sfeervolle houten schuifdeuren wordt de speelruimte gescheiden van de woonkamer, waardoor deze naar wens bij de woonkamer betrokken of ervan gescheiden kan worden.

Daglicht in huis

De nieuwe woonkamer is verbonden met de bestaande keuken. Door het realiseren van grote openslaande puien naar de tuin valt er in beide ruimtes nu veel daglicht binnen. Door de bijkeuken te verplaatsen is er extra ruimte ontstaan, zodat er in de eetkeuken ook een speelhoek voor dochter Bella gemaakt kon worden.

Privé domein

In het ontwerp van Laurien werd de hele eerste verdieping opnieuw ingedeeld en kregen de master bedroom met inloopkast, een kinderkamer én een compleet nieuwe badkamer een goede plek. Hierdoor ontstond een echt privé domein voor het gezin op de momenten dat er voor Joep zorg aan huis is.

Optimaal eindresultaat

BNLA realiseerde een compleet ontwerp en vertaalde dit in een uitgebreid 3D model, dat tijdens de opnames in VR werd gepresteerd. Bovendien deed Laurien materiaalvoorstellen zodat het interieur van de woning volledig kon worden afgestemd op de wensen van de bewoners. Het eindresultaat is een lichte woning met warme houten accenten, een licht grijze vloer en zachte kleuraccenten. Het huis straalt nu volop rust uit; iets waar het gezin écht naar verlangde.

Share

Sylvia en Fred

fred en sylvia de perfecte verbouwing

’BNLA architecten heeft onze wensen zo goed begrepen en dit vertaalt naar een echt droomhuis. Wij zijn mega blij!’

Sylvia en Fred

bekijk alle recensies