BNLA-architecten-ontwerp-woongebouw-Amsterdam
BNLA-architecten-architect-woongebouw-Amsterdam
BNLA-architecten-open-studio's-werkstudio-Amsterdam
BNLA-architecten-woongebouw-kauwgomballenkwartier
BNLA-architecten-architect-werkstudio-amsterdam

Open Studio’s

Uitbreiding van beschermde loodsen

Het Kauwgomballenkwartier is de nieuwe woon-werk wijk die rond de voormalige kauwgomballenfabriek wordt gerealiseerd. Recente ontwikkelingen in deze wijk zijn 'The Williams' en de 'KBF-warehouse'. Op de Johann Siegerstraat 16-18 staan een aantal metselwerk loodsen uit de jaren ’50. De loodsen zijn bestempeld als erfgoed met een orde-2 waardering.

Voor het Kauwgomballenkwartier is een ontwikkelkader opgesteld, waarin de ontwikkeling van nieuwe woningen mogelijk is in combinatie met het gedeeltelijke behoud van de bestaande loodsen.

BNLA architecten heeft in opdracht van SBI Development, een ontwerp gemaakt voor het herstel van de loodsen en de toevoeging van 65 woningen voor het midden huursegment. De woningen worden gedeeltelijk in houtskeletbouw uitgevoerd.

De woningen liggen in een L-vorm op de bestaande bouw en het aantal bouwlagen neemt toe richting de hoofdentree op het nieuwe pleintje aan het Isaac Asscherpad. Door de hoogteverschillen in de daklijn ontstaan er diverse dakterrassen. De gevel van de woningen wordt uitgevoerd in donker hout, waardoor er een duidelijk contrast met de bestaande bebouwing wordt gecreëerd. De aanvang van de bouw is in 2025 gepland en de oplevering in 2026.

 

Share