BNLA architecten architect rietgedekte villa Heemstede
BNLA architecten architect modern klassieke villa
BNLA architecten moderne villa met rieten kap
BNLA architecten nieuwbouw villa aan het water
BNLA architecten luxe nieuwbouw met rieten kap
BNLA architecten architect heemstede
BNLA architecten nieuwbouw villa met zwembad
BNLA architecten ontwerp nieuwbouw villa aan het water
BNLA architecten interieur ontwerp luxe villa
BNLA architecten ontwerp villa keuken
BNLA architecten maatwerk design
BNLA architecten moderne villa met rieten dak
BNLA architecten moderne nieuwbouw villa
BNLA architecten architect luxe nieuwbouw villa Heemstede

Ontwerp villa Noord-Holland

Crossover van rietgedekte villa en moderne bungalow

Een villa die ruimer is dan ruim. Dat was de wens van de toekomstige bewoners van deze nieuwbouwvilla in Noord-Holland. Daarnaast moest de uitstraling van dit droomhuis een combinatie van een rietgedekte villa met moderne elementen worden. Een interessante opdracht die BNLA architecten met beide handen aangreep.

Optimaal gebruik van ruimte

Het gezin van vijf snakte naar ruimte. En niet een beetje ruimte… Het moest een royale villa worden met genoeg ruimte voor iedereen plús een bar, een mediakamer, yogaruimte, sauna, buitenzwembad en buitenkeuken. Om dit allemaal mogelijk te maken, realiseerde BNLA architecten niet alleen een stijlvol design maar ook een slim ontwerp. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden voor vergunningsvrij bouwen, in combinatie met vergunde aanbouwen ontstond een zeer riant woonhuis. Door onder de villa ook nog een grote kelder met twee patio’s te realiseren werd er nóg meer ruimte gecreëerd, voorzien van veel daglicht.

Complete luxe

Het gevoel van ruimte is ook buiten de woning te ervaren. De langgerekte luifel aan de achterzijde versterkt de verbinding met de enorme tuin voorzien van waterpartij en privé eiland. Dit wordt nog eens versterkt door de gevlinderde betonvloer die van binnen naar buiten toe doorloopt. De overdekte veranda met daklicht biedt voldoende plek om uitgebreid te dineren, compleet met buitenhaard en luxe buitenkeuken. Bovendien zorgen de luifels en overstekken voor zonwering waardoor de villa op warme dagen ook heerlijk koel blijft.

Klassiek en modern

De uitstraling van de villa is een fijne combinatie tussen klassieke elementen en modern materiaalgebruik. De rieten kap gaat prachtig samen met het strakke grijs-witte metselwerk waarbij de houten gevelbekleding voor meer warmte zorgt. Strakke lijnen van de zwart stalen luifels en dakranden vormen een mooi geheel met de aluminium kozijnen en puien. Een knap staaltje ontwerpwerk.

Deze droomvilla is niet alleen van alle luxe voorzien, het heeft ook een duurzaam karakter gekregen dankzij de toepassing van o.a. zonnepanelen, een luchtwarmtepomp, wtw-units en de toepassing van hoogwaardige isolatie.

Meer villa ontwerpen van BNLA architecten zien? Bekijk onze villa overzichtspagina.Of bekijk onze overige projecten in Zuid-Kennemerland.

Fotografie: Studio de Nooyer en David Esser Photography

Share