BNLA-architecten-ontwerp-lichte-villa
BNLA-architecten-ontwerp-vrijstaande-villa
BNLA-architecten-architect-luxe-nieuwbouw
BNLA-architecten-architect-nieuwbouw-alkmaar
BNLA-architecten-architect-moderne-villa-alkmaar
BNLA-architecten-luxe-nieuwbouw-villa
BNLA-architecten-moderne-nieuwbouw-villa-architect
BNLA-architecten--architect-high-end-villa
BNLA-architecten-ontwerp-luxe-entree
BNLA-architecten-ontwerp-luxe-woning
BNLA-architecten-maatwerk-ontwerp
BNLA-architecten-nieuwbouw-villa-alkmaar
BNLA-architecten-high-end-wonen

Ontwerp Villa Alkmaar

State of the art in comfort & duurzaamheid

Het Oranjepark in Alkmaar is een villawijk uit de vijftiger jaren, die ruim is opgezet en ideaal gelegen is op korte afstand van het stadspark De Hout en nabij het centrum van Alkmaar. De oorspronkelijke bebouwing in de wijk voldoet veelal niet meer aan huidige wensen op gebied van comfort en duurzaamheid. BNLA architecten werd gevraagd om een eigentijdse woning te ontwerpen, die state of the art op gebied van comfort en duurzaamheid moet zijn.

Keuze voor de architect

Na enkele voorgesprekken met diverse architecten koos de eigenaar voor BNLA, vanwege de persoonlijke aanpak, de kwaliteit van de reeds gerealiseerde ontwerpen en de ervaring in de regio. Het ontwerp van de villa in Alkmaar kenmerkt zich door een ensemble van verschillende volumes, allen met een horizontaal karakter maar verschillend qua materialisatie. Metselwerk wordt afgewisseld met vergrijsde houten ribben, strak wit stucwerk en royale glaspartijen.

Ontwerp Villa

Voor de hoofdvorm van de villa werd gekozen voor een hoekvorm waarbij de tuinzijde transparant gemaakt is en de straatzijde grotendeels gesloten is. Door de toepassing van stalen luifels ontstaat er een horizontale belijning die de open en gesloten elementen met elkaar verbindt en aan de tuinzijde voor een brede luxe uitstraling zorgt. Het horizontale karakter geeft de villa aan de straatzijde een compactere uitstraling waardoor de woning goed aansluit bij de kleinschalige omliggende bebouwing.

Eye catchers

In de woonkamer is een zitkuil met haard en panoramaraam gericht op de zijtuin ontworpen. Onder de woning wordt een gigantische kelder gerealiseerd die plaats zal bieden aan o.a. een gym, een home-cinema en een bar. De tuin wordt voorzien van een riante buitenkeuken en een jacuzzi . Vanuit de walk-in closet kan wasgoed in een waskoker naar de wasruimte in de kelder geworpen worden. Aldaar is een Scandinavische droogkast geplaatst, die wasgoed op een duurzame manier droogt.

Bouwteam

Het project wordt in bouwteam uitgewerkt in samenwerking met bouwbedrijf Pieter de Boer, interieurarchitect I+Y en tuinontwerper van Haneghem.

Duurzame & comfortabele villa in Alkmaar

De woning wordt gasloos uitgevoerd, voorzien van een bodemwarmtepomp en een domoticasysteem met inbouwspeakers. Met een totale oppervlakte van 400 m2 wordt dit een zeer riant en comfortabel huis dat eveneens zeer energiezuinig zal zijn.

Fotografie: Studio de Nooyer

Meer voorbeelden:

 

Share