Ontwerp casco appartement Amsterdam
BNLA architecten - interieurontwerp van een stadsappartement in Amsterdam
Ontwerp open living voor casco stadsloft in Amsterdam door BNLA Architecten
Modern ontwerp interieur voor appartement in Amsterdam
Ontwerp modern appartement door architect
Detail van modern ontwerp appartement met warme uitstraling
Moderne badkamer in casco stadsappartement
Modern interieur in nieuwbouw appartement
Modern interieur door BNLA architecten

Ontwerp stadsappartement Amsterdam

Een warm kleurenpalet met strakke elementen

In het zuidelijke deel van het nieuwe Amstelkwartier is op kavel 4C een nieuw woongebouw gerealiseerd naar het ontwerp van OeverZaaijer architectuur. Het appartementencomplex telt 78 woningen waarvan enkele bijzondere woningen op de begane grond zijn voorzien van een souterrain. De basisplattegrond uit de verkoopbrochure van een van deze bijzondere appartementen voldeed echter niet aan de wensen van de kopers. Aan BNLA architecten de schone taak om voor de enthousiaste eigenaren een geheel nieuw passend ontwerp te maken.

Optimaal ontwerp voor een stadsappartement

De standaard indeling  van het appartement had een plattegrond met een aantal smalle kamers van klein formaat. Om al deze ruimtes goed te kunnen bereiken was er ook veel verkeersruimte nodig. Bovendien was er vanuit het merendeel van de ruimtes nauwelijks contact met de straat. Door het aantal vertrekken te verminderen en de ruimtes op een slimme manier te rangschikken moest er een nieuw, logisch en optimaal ontwerp ontstaan.

De casco plattegrond was voorzien van een aantal grote centrale schachten, waarin de afvoeren van de bovengelegen woningen waren opgenomen. Rondom deze schachten dienden de natte ruimtes te worden gepositioneerd. Naast deze randvoorwaarde was er natuurlijk het persoonlijk programma van eisen van de opdrachtgevers dat sturing gaf aan het ontwerp. De missie voor BNLA architecten was immers het realiseren van een ontwerp dat de nieuwe bewoners zou passen als een maatpak.

Daglicht en zichtlijnen

Het definitieve ontwerp heeft het karakter van een stadsloft waarbij de ruimtes zoveel mogelijk open zijn zodat veel daglicht de woning binnendringt. Bovendien wordt er door lange zichtlijnen in de woning het contact met de straat geoptimaliseerd.

Eyecatcher

Door een aantal functies (badkamer, berging, laundry) op slimme wijze te clusteren en te verpakken in een bijzonder houten volume ontstond een functionele eyecatcher in het appartment. Het houten volume van Western red cedar latten en de lichtgrijze microtopping vloer zorgen voor een rustig en warm kleurenpalet. Samen met de zwarte stalen puien en de strakke Italiaanse keuken ontstaat er een appartement met karakter.

Kostenefficiënt

Behalve het realiseren van een passend en bijzonder ontwerp was BNLA architecten nauw betrokken bij de afbouw van het appartement. De complete afbouw werd ingezet met een afbouwaannemer om kostenefficiënt te kunnen werken. Dit vergde goede afstemming en begeleiding vanuit het architectenbureau en regelmatige controle van tekeningen en de uitvoering.

BNLA architecten is er in geslaagd om de standaard woningindeling te transformeren naar een optimale en persoonlijke woning met in het hart een echte eyecatcher die van alle kanten te beleven is.

De sfeervolle stalen binnenpuien zijn geleverd door Perfect View windows.

Meer voorbeelden zien? Bekijk het overzicht van al onze loft ontwerpen.

Fotografie: Wim Hanenberg

Share

Caspar en Tessa

’We wilden zoveel mogelijk licht in huis en de woonkamer moest centraal komen te staan. Scandinavisch design en industriële accenten. BNLA begreep meteen wat we wilden.’

Caspar en Tessa

bekijk alle recensies