BNLA architecten ontwerp casco loft
BNLA architecten interieurontwerp casco woning
BNLA architecten architect casco interieur ontwerp
BNLA architecten design keuken casco woning
BNLA architecten herontwerp casco amsterdam
BNLA architecten interieur ontwerp Amsterdam
BNLA architecten ontwerp trap met entresol
BNLA architecten ontwerp warm modern
BNLA architecten maatwerk ontwerp

Ontwerp casco woning

Van 'standaard' woonhuis naar persoonlijk en warm huis

Na de eerdere geslaagde samenwerking voor een stadsappartement in Amsterdam werd BNLA door dezelfde klant benaderd voor het ontwerp voor hun nieuwe woonhuis. Aangezien het huis casco opgeleverd werd, kon BNLA architecten de woning grondig aanpakken: de ruimtes werden geoptimaliseerd, voorzien van een hoogwaardige en unieke afwerking en een aangename warme sfeer.

Uniek ontwerp

Dat iedere ontwerpopdracht anders is, bleek wel uit deze opgave. De opdrachtgevers waren weliswaar bekenden, de ontwerpopgave bleek compleet anders dan de vorige keer. De casco woning had een goede basis met meerdere splitlevels. De standaardindeling voelde echter hokkerig aan en de routing onlogisch. BNLA maakte een ontwerp waarin de entreezone meer openheid kreeg en de splitlevels beter tot hun recht kwamen.

Meer ruimte

De bijna 5 meter hoge entreezone werd voorzien van een tussenverdieping waardoor er een ‘hal’ ontstond zonder dat de ruimtelijkheid verloren ging. De extra vierkante meters die ontstonden, leverden een fijne speelplek voor de kinderen op. Door t.p.v. de entree een maatwerk meubel te ontwerpen, ontstond er aan de ene kant een garderobe en aan de andere kant een televisiekast in de lounge.

Verbinding

De verbinding tussen de televisiehoek en de keuken werd verbeterd door de trap 180 graden te draaien. Hierdoor onstond een logische route. De eetkeuken, het hart van de woning, is verbonden met de ruime achtertuin en dankzij een grote vide met de bovenliggende woonkamer.

Hergebruik

Milieubewust en kostenefficiënt bouwen kan o.a. door hergebruik van materialen tot stand komen. Deze casco woning was bij oplevering voorzien van een ‘standaard’ keuken. Deze keuken was compleet nieuw maar sloot niet goed bij op de smaak van de nieuwe bewoners. Door de bestaande keuken i.s.m. een meubelmaker aan te passen, kon de keuken goed ingepast worden in het totaalontwerp. Hierdoor kon de keuken volledig hergebruikt worden én zijn kosten bespaard.

Veel impact

BNLA architecten is er in geslaagd om een casco woning met enkele moderne ingrepen zó te veranderen dat het een persoonlijk woonhuis is geworden dat hélemaal voldoet aan de wensen van de nieuwe bewoners.

Meer loft projecten van BNLA architecten zien? Bekijk onze overzichtspagina.

Fotografie: Jansje Klazinga

Share

Tessa en Caspar

’Het ontwerp overtrof onze verwachtingen en paste perfect bij ons. Tijdens de bouw gaf het ons heel veel rust te weten dat BNLA het proces nauwlettend in de gaten hield.’

Tessa en Caspar

bekijk alle recensies