BNLA architecten ontwerp luxe bungalow
BNLA-architecten-ontwerp-luxe-patio-villa
BNLA architecten ontwerp royale entree
BNLA architecten ontwerp luxe patio bungalow
BNLA architecten ontwerp luxe entree bungalow
BNLA architecten architect high-end bungalow
BNLA architecten ontwerp maatwerk villa
BNLA architecten ontwerp patio bungalow
BNLA architecten ontwerp patio villa
BNLA architecten luxe villa aan het water
BNLA architecten ontwerp luxe keuken
BNLA architecten interieur ontwerp nieuwbouw
BNLA architecten ontwerp luxe bungalow aan het water
BNLA architecten bungalow aan het water
BNLA architecten architect hoogwaardige materialen
BNLA architecten ontwerp museale woning
BNLA architecten ontwerp high-end badkamer

Ontwerp bungalow

Patio woning aan het water

Royaal wonen in een bosrijke omgeving met de stad op steenworp afstand. Wie droomt daar nou niet van? BNLA kreeg de kans om dit droomhuis te ontwerpen, gelegen aan het water en grenzend aan het bos. Het resultaat is een bungalow waarin alle binnenruimtes subtiel in elkaar overlopen en waar de natuur altijd zichtbaar is. De bungalow is verrijkt met verrassende zichtlijnen, hoge plafonds en een serene patio in het hart van de woning. De volledig gelijkvloerse villa is bijzonder royaal van opzet en gaat een uitgesproken verbinding aan met het omringende groen.

Villa in bosrijke omgeving

De villa ligt aan het water, op steenworp afstand van de stad, op een ongerept terrein waar natuur de overhand heeft. Met Amsterdam en ’t Gooi om de hoek en tegelijkertijd de rust en ruimte van de bosrijke omgeving is dit een echte droomlocatie te noemen.

Luxe en verfijning

De eigenaren hadden de wens om te wonen in een gelijkvloerse patio bungalow die luxe, moderniteit, warmte en verfijning uitstraalt. Met die opgave is BNLA aan de slag gegaan. Het antwoord op deze woonwensen is gevonden in een schakeling van volumes met daarin de verschillende woonruimtes, die elk zicht hebben op de tuin en natuur rondom de woning. De villa vouwt zich om het groen en zorgt hierdoor voor verrassende doorzichten. Met in het hart van de woning een patio die er voor zorgt dat licht tot diep in de woning doordringt. Om de architectuur van de bungalow optimaal te kunnen verweven met het complete interieur is nauw samengewerkt met interieurontwerpers Nicemakers.

Duurzame materialisatie

Dankzij de toepassing van verfijnde materialen en bijzondere details heeft de villa een luxe en hoogwaardig karakter. De woning is voorzien van een puur en subtiel pallet van materialen. Het metselwerk accentueert de horizontale belijning van de woning en wordt onderbroken door grote aluminium kozijnen. De schuifpuien hebben een slanke vormgeving en zorgen voor een optimale verbinding met de tuin. Het toepassen van natuurlijke materialen zoals koperen luifels en houten louvres, zorgt voor een fijne aansluiting op de tuin, naar een ontwerp van Janine ten Horn. De luxe essenhouten plafonds en de gevelbekleding van thermisch essen zijn in nauwe samenwerking met Carpentier tot stand gekomen.

Riant wonen is alleen haalbaar met een comfortabel binnenklimaat. De villa is dan ook van alle gemakken voorzien in de vorm van een bodem-warmtepomp, pv-panelen, vloerventilatie, groen dak en Domotica. Zo is het in de winter aangenaam warm en kan er met hetzelfde systeem in de zomer gekoeld worden.

De woning is tot in de kleinste details ontworpen. Dit zorgt voor de uitgesproken architectuur die tegelijkertijd ingetogen aandoet.

Fotografie: The Art of Living Magazine, Jurrit van der Waal

Meer voorbeelden zien? Bekijk al onze villa of bungalow ontwerpen.

Share