BNLA-architecten-luxe-verbouwing-haarlem
BNLA-architecten-verbouwing-monument-haarlem
BNLA-architecten-architect-haarlem
BNLA-architecten-renovatie-monument-haarlem
BNLA-architecten-ontwerp-ontwerp-herenhuis-haarlem
BNLA-architecten-ontwerp-luxe-verbouwing-haarlem
BNLA-architecten-verbouwing-architect-haarlem

Gemeentelijk monument Haarlem

Herenhuis aan het water

Met het prachtige uitzicht over de Schotersingel, was dit statige herenhuis in Haarlem in de basis een parel. Helaas was er al jaren niets meer aan de binnen- en buitenzijde van het pand gedaan waardoor het erg gedateerd was. Alle reden dus om deze woning van ruim 400m2 van onder tot boven te verbouwen. BNLA maakte een ontwerp op maat met alle aandacht voor de historische elementen en monumentale structuur van het pand. Het resultaat is een gemoderniseerd en verduurzaamd woonhuis waarin luxe en historie hand in hand gaan.

Monument in Haarlem

Het nieuwe ontwerp voor het herenhuis werd royaal van opzet en rijk aan details. De woonkamer werd op de eerste verdieping ontworpen om zo optimaal mogelijk van het uitzicht op de singel te kunnen te genieten. De ruime eetkeuken ligt aan de achterzijde en is dankzij een nieuwe buitentrap met de tuin verbonden. Op zonnige dagen kunnen de deuren van het Franse balkon worden opengezet voor een ultiem binnen-buiten gevoel.

Maatwerk indeling

Op de begane grond werd aan de voorzijde een kleine studio ontworpen, ideaal voor gasten of logees. Aan de tuinzijde ligt de master bedroom, voorzien van inloopkast en luxe badkamer ensuite. Dankzij de openslaande deuren is de verbinding vanuit de master bedroom met de tuin optimaal. De tweede en derde verdieping werden zó ontworpen dat de zonen van het gezin ieder een eigen woonlaag tot hun beschikking kregen, compleet met eigen keuken en badkamer.

Hotel allure

Alles werd in nauwe samenwerking met de bewoners ontworpen en uitgedacht. Daarbij was een grote wens om zoveel mogelijk bergruimte op een slimme manier in het ontwerp te integreren. Mede hierdoor heeft het woonhuis een hotelachtige uitstraling gekregen waarin eenheid en rust de boventoon voeren.

Warm interieur

BNLA ontwierp de moodboads en materiaalvoorstellen voor het interieur. Daarbij werd gekozen voor een strakke basis met warme accenten. De maatwerk keuken van ruim 7,5 meter lang, diverse kastenwanden en het haardmeubel in de zithoek werden vervolgens in samenwerking met Dexter Interieur ontworpen. De eikenhouten vloer in Hongaarse punt, het marmeren keukenblad en de accenten van donker hout geven de woning een luxe uitstraling.

Meer verbouwingen in de regio zien? Bekijk onze projecten in Haarlem e.o. Of bekijk meer voorbeelden van verbouwingen aan monumentale panden.

Fotografie: Wim Hanenberg

 

Share