Particulier
Business

Ontwerp moderne woning Zeeland

Bosrijk wonen in een droomvilla

BNLA architecten kreeg de opdracht om een ontwerp te maken voor een nieuwe woning in het Duingebied nabij Vlissingen. Het prachtige kavel dat in het bosrijke duingebied vlak achter de kust ligt grens aan drie zijden aan bomen, terwijl de voorkant van de woning op het zuiden ligt. In het ontwerp voor de villa is daarom voor een bijzondere oplossing gekozen waarbij het terras zich niet achter het huis, maar naast de entree van de woning bevindt.

Ontwerp een royale woning

Voor de woning was een groot volume noodzakelijk omdat er de wens was voor vijf slaapkamers met elk een eigen badkamer. Het bestemmingsplan bood niet de ruimte voor een dergelijk groot volume. BNLA architecten ontwierp een woning met een vergunningsvrije aanbouw aan de zij- en achterkant. Door deze toevoegingen kon het gewenste volume wel gehaald worden.

Verbinding met de tuin

Een belangrijke ontwerpopgave was, om de aanbouwen niet als zodanig te laten voelen, maar deze te integreren in het ontwerp. Dit werd gedaan door een glazen pui te plaatsen aan de voorzijde over een breedte van 8 meter, die het woonhuis en de aanbouw, functioneel en visueel met elkaar verbindt. Deze pui kan door middel van een harmonica systeem geheel geopend worden, waardoor de woonruimte een sterke relatie krijgt met de buitenruimte. Dit wordt nog eens versterkt door een karakteristieke wand bekleed met natuursteen, die dwars door de gehele woning heen gaat, over een diepte van 20 meter. De steenstrips werden geleverd door The Flagstone Company.

Woning van stucwerk, steen en riet

Het hoofdvolume van de woning is gemaakt van wit stucwerk. De combinatie met het grijze natuursteen, de antraciete kozijnen en het rieten dak geeft de woning een eigentijdse en luxe uitstraling.

 

Fotografie: Studio de Nooyer

Share

Rob en Erica

’Het ontwerp was direct een schot in de roos, de samenwerking was erg prettig en het proces volledig onder controle.’

Rob en Erica

bekijk alle recensies