Ontwerp modern design huis in Amsterdam door BNLA Architecten
Ontwerp interieur modern huis door BNLA architecten
Ontwerp keuken in modern huis door BNLA architecten
Ontwerp zelfbouw kavel Amsterdam
Modern ontwerp voor huis in Amsterdam IJburgdoor BNLA architecten
Architect modern huis op zelfbouw kavel IJburg. Uitzicht vanaf dakterras.

Ontwerp en realisatie modern huis Amsterdam

Luxe en vrijstaand huis op IJburg

Op het door water omgeven Rieteiland Oost op IJburg en gelegen aan een rustig en kindvriendelijk hof, staat deze bijzondere vrijstaande woning. Met de zon op het zuidwesten een ideale plek om te wonen. De uitdaging ligt in het maximaal benutten van het kavel en het behouden van de ruimtelijkheid die de omgeving biedt.

Eigenzinnig ontwerp van een modern huis

De woning is achter op het kavel gesitueerd, waardoor een riante tuin op het zuidwesten ontstaat en een uitnodigende entree naar de woning. De specifieke situering van de woning zorgt voor een natuurlijke overgang tussen de kinderrijke buurt, de zonnige tuin en vervolgens het woonhuis. Hierdoor is de woning ingetogen en teruggetrokken maar heeft het met zijn grote front en vormtaal een uitgesproken karakter. De vormtaal laat zich het best omschrijven als drie gestapelde massa’s die door vorm en materialisatie hun functie weergeven. Tussen de massa’s ontstaat een open ruimte voor de leefkeuken met aangrenzend meer knusse woonkamer. Het slapen is opgetild en bevindt zich volledig op de bovenliggende verdiepingen.

Verbinding met de tuin

De gedachte om een grote verbinding met de groene omgeving te houden is in de hele woning doorgevoerd. Op de eerste verdieping bevindt zich een brede gang die met een groot raam de verbinding maakt. Aangrenzend liggen de slaapkamers voor de kinderen. De master bedroom ligt op de bovenste verdieping en heeft een groot dakterras op het zuiden en uitzicht over het eiland en het omringende water.

De woning is tot stand gekomen door de uitgesproken wensen van de opdrachtgever te combineren met de rijkdom en informele uitstraling van de locatie. BNLA architecten heeft dit weten te vertalen in een woonhuis dat riant oogt en verrassend knusse plekken bezit.

Meer voorbeelden zien? Bekijk het overzicht van al onze design huizen.

Fotografie: Studio de Nooyer

Share