BNLA-architecten-verbouwing-monument
BNLA architecten architect transformatie monumentale school ontwerp
BNLA architecten transformatie stadsloft
BNLA architecten ontwerp luxe lofts
BNLA architecten restauratie monument school trappenhuis architect Amsterdam
BNLA architecten ontwerp stadsloft
BNLA architecten ontwerp luxe penthouse
BNLA architecten architect luxe penthouse
BNLA architecten ontwerp stadswoning met tuin
BNLA architecten transformatie stadsloft

Lyceum

Van monumentale school naar exclusieve lofts

De oude monumentale Joodse School nabij de Amstel is getransformeerd naar luxe stadslofts met een woonoppervlak variërend van 135 tot 415 m2. BNLA realiseerde het ontwerp, verzorgde de volledige bestemmingsplanwijziging naar wonen en overtuigde Welstand en Monumentenzorg van de plannen.

Unieke uitdaging

Het was op vele fronten een uitdaging om het Joods Lyceum aan de Voormalige Stadstimmertuin in Amsterdam te transformeren naar luxe stadslofts. Aangezien het pand een monument betrof diende waardevolle historische elementen behouden te blijven. Zo moest de hoofdstructuur met gangen en de vroegere klaslokalen behouden en ‘leesbaar’ blijven. BNLA ontwierp tien verschillende stadslofts waarbij de 5 meter hoge gangen en schoollokalen werden gestransformeerd naar woonruimte.

Diversiteit

Enkele voormalige lokalen werden verbonden tot één woning en de gymzaal was dankzij de grote maat ruim genoeg om als woning te fungeren. Door het gehele pand werden plaatselijk diverse entresols geintroduceerd voor meer woonoppervlak én voor geborgenheid in de grote woonruimtes. In samenwerking met interieurarchitect Prast & Hooft ontwikkelde BNLA verschillende appartementstypes. De diversiteit van de ontwerpen gaf de kopers de mogelijkheid een indeling en interieur te kiezen dat precies bij hen zou passen. De ‘kroon’ op het pand betreft het 415m2 grootte penthouse met uitzicht over de historische binnenstad van Amsterdam en een 75m2 groot privé dakterras.

Luxe lofts

Het project biedt alles wat er van luxe lofts in een historisch gebouw verwacht wordt: luxe materialen, vijf meter hoge plafonds, grote raampartijen, een imposant trappenhuis en zeer lichte en ruimtelijke appartementen, allen voorzien van tuinen of terrassen op het zuiden.

Meer voorbeelden zien? Bekijk de pagina’s over monumenten, lofts of woongebouwen.

Share