BNLA-architecten-ontwerp-sfeervol-woonhuis-Amsterdam
BNLA-architecten-ontwerp-verbouwing-Amsterdam-Zuid
BNLA-architecten-luxe-verbouwing-Oud-Zuid
BNLA-architecten-architect-Amsterdam-Oud-Zuid
BNLA-architecten-ontwerp-luxe-verbouwing-Amsterdam
BNLA-architecten-ontwerp-klassiek-woonhuis-Amsterdam
BNLA-architecten-architect-warm-modern
BNLA-architecten-architect-Amsterdam-Zuid

Luxe verbouwing Amsterdam Zuid

dubbel benedenhuis met ruim souterrain

Het dubbele benedenhuis aan de Koninginneweg dateert uit begin 1900. Het interieur van dit ruime gezinshuis was door de jaren heen erg verouderd en de indeling voldeed niet meer aan de woonwensen van de nieuwe bewoners. Het souterrain was ruim van opzet maar helaas té laag om te gebruiken als volwaardige woonverdieping. Bovendien ontbrak er een fijne verbinding tussen het huis en de tuin. Reden genoeg dus voor een grootschalige verbouwing.

Volwaardig souterrain

Door de balken in het plafond te verjongen, kon in het gehele souterrain meer stahoogte gecreëerd worden. De lage kelder kon daardoor getransformeerd worden tot een volwaardige woonlaag met een fijne logeerkamer met een eigen badkamer en een grote speelkamer aan de tuin. De ramen aan de voor- en achterzijde werden vergroot en t.p.v. de achtertuin werd een dubbelhoge tuinentree gecreëerd. Dankzij deze grote ramen valt het daglicht nu tot diep het souterrain in en is er een lichte woonlaag ontstaan!

Verbinding met tuin

Vanuit het souterrain werd een nieuwe trap gerealiseerd in dezelfde stijl als de bestaande klassieke trappen in het huis. Hierdoor worden de begane grond en het souterrain letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden. De keuken werd ontworpen met een royaal kookeiland van ruim 4 meter lang. Dankzij een nieuwe verdiepingshoge pui wordt ook deze woonverdieping verrijkt met veel daglicht. T.p.v. de keuken werd aan de achterzijde van het huis een compleet nieuw balkon ontworpen. En dankzij de harmonicapui is er een optimale verbinding met het balkon én de tuin ontstaan.

Ook de indeling van de eerste etage ging volledig op de schop. Deze verdieping werd voorzien van een master bedroom met inloopkast en badkamer ensuite, een kinderkamer met eigen badkamer en een kantoor aan huis. Doordat er een extra woonlaag in het souterrain gerealiseerd kon worden, was het mogelijk de uitgebreide wensenlijst van de bewoners op de 3 beschikbare verdiepingen in te passen.

Klassieke details

Gedurende het ontwerpproces en tijdens de verbouwing van dit klassieke pand werden de verhouding tussen oude en nieuwe details continu in het vizier gehouden. Originele details zoals trapbalustrades, marmeren accenten, geornamenteerde plafonds, sierlijsten en ensuitekasten, zijn behouden en gecombineerd met moderne technieken en elementen.

De verbouwing is nagenoeg afgerond en de bewoners kunnen bijna gaan verhuizen. Door het renoveren van dit luxe familiehuis zijn alle wensen van de nieuwe bewoners vervuld. En dankzij de complete aanpak en uitgebreide verbouwing is het huis weer toekomstbestendig gemaakt.

Bekijk ook de overige projecten die wij hebben gerealiseerd in Amsterdam-Zuid.

Share