Particulier
Business

Luxe bungalow Badhoevedorp

Een gloednieuwe woning van wel 30 meter breed

Wat ooit een verouderde bungalow was is nu het toonbeeld van luxueus en modern wonen. Mét sfeer. Want dat was de opdracht van de nieuwe bewoners. BNLA architecten transformeerde het gedateerde woonhuis naar een compleet nieuwe villa waarin alle verschillende woonfuncties op subtiele wijze in elkaar overlopen.

De vrijstaande bungalow in Badhoevedorp was zeer verouderd. De vormgeving van het pand voldeed niet meer aan de moderne wensen en het interieur was zeer gedateerd. BNLA architecten werd ingeschakeld om de woning te voorzien van een totale make-over. De bestaande constructie vormde het uitgangspunt voor een nieuwe harmonieuze vormgeving. Dit had tot gevolg dat zowel de gevels als de ruimtelijke indeling op de schop gingen. Het resultaat is een luxueuze ruime bungalow met een moderne uitstraling.

Het woonoppervlak van de bungalow werd uitgebreid met een grote uitbouw en met twee glazen passages verbonden met het woonhuis. De patio tussen de twee doorgangen werd ingericht als minimalistische Japanse binnentuin. De bestaande gevels van de oude bungalow werden geïsoleerd en voorzien van strak wit stucwerk op een basement van grijs natuursteen. De horizontaliteit van de geschakelde volumes wordt benadrukt door het panoramaraam aan de voorzijde. De structuur van houten latten naast het raam maakt de verbinding naar de garagedeuren in de uitbouw.

De indeling van de bungalow kreeg een ruime opzet met lange zichtlijnen en heldere ruimtes. De woonkamer en eethoek werden in één ruimte vormgegeven en middels een natuurstenen element, met daarin de televisie en gashaard, van elkaar gescheiden. De maatwerk design keuken vormt een verbindend element tussen de beide functies.

Alle ruimtes in de bungalow zijn gemoderniseerd en voorzien van de luxe materialen en moderne afwerkingen. Vanuit alle kamers is er een optimale verbinding met de aangrenzende tuin. BNLA is er in geslaagd de gedateerde woning volledig te transformeren en aan te passen op de moderne wensen en mogelijkheden.

Fotografie: Wim Hanenberg
Styling: Studio Nest

Share