BNLA architecten architect ontwerp Herengracht
BNLA architecten interieur ontwerp Herengracht
BNLA architecten architect Herengracht
BNLA architecten interieur ontwerp aan de gracht
BNLA architecten ontwerp op maat
BNLA architecten ontwerp inbouwkast herengracht
BNLA architecten maatwerk meubel ontwerp

Luxe bel-etage aan de grachten

Verbouwing interieur Herengracht

In het prachtige statige pand op de hoek van de Herengracht en de Drie Koningenstraat, bevindt zich een uniek stadsappartement. Dankzij de ligging op de kop van het pand en de vele ramen was de basis van het appartement al erg prettig en licht. Ondanks dat voelde het geheel krap aan en aan het interieur was al jaren niets gedaan. Aan BNLA architecten de eervolle taak om een high end stadwoning te maken die optimaal gebruik zou maken van de mogelijkheden.

Klassiek en karakteristiek

Aan de ruime opzet van het 130m2 grootte appartement lag het in ieder geval niet. Het gevoel van ruimtelijkheid ontbrak echter door de hokkerige indeling en het gebrek aan lang zichtlijnen en flexibiliteit. BNLA maakt een plan waarin de zithoek, keuken en eethoek in één vertrek werden opgenomen die dankzij de ruime opzet zeer royaal aanvoelt. Door het opnieuw aanbrengen van klassieke sierlijsten en het toepassen van hoogwaardige materialen heeft deze living zijn originele statige karakter weer terug. De keuken van Boffi heeft een basis van donker hout met een rustige tegenhanger van licht marmer. Alles werkt prachtig samen met de klassieke schouw en de vele raampartijen met karakteristieke roedeverdeling.

Royale opzet

In het ontwerp van BNLA is de living met een lange gang met de overige vertrekken verbonden. Aan het einde van de gang bevindt zich de master bedroom die met zijn 33m2, groot van formaat is. De slaapkamer biedt alle ruimte voor een royale bed opstelling en aan een meters lange kledingkast. De badkamer ensuite kreeg ik heldere indeling met licht tegelwerk en houten accenten.

Maatwerk

Voor het gehele huis werden talloze maatwerkmeubels door BNLA ontworpen zoals de diepe vensterbanken in de living met voldoende zit- en bergruimte. In de logeer- en werkkamer werden een inbouw slaapbank en een werkplek met bergruimte ontworpen.

Het geheel straalt rust, ruimte en sfeer uit, geheel passend bij het statige woongebouw en de allure van de Amsterdamse Grachtengordel.

Bekijk meer verbouwingen aan de Amsterdamse grachten. en renovaties van monumenten.

Share