BNLA-architecten-high-end-nieuwbouw-villa
BNLA-architecten-moderne-villa-utrecht
BNLA-architecten-moderne-villa-utrecht
BNLA-architecten-architect-villa-utrecht
BNLA-architecten-architect-villa-met-zwembad
BNLA-architecten-architect-luxe-villa-utrecht
BNLA-architecten-architect-moderne-villa
BNLA-architecten-ontwerp-lue-villa-utrecht
BNLA-architecten-nieuwbouw-villa-utrecht
BNLA-architecten-nieuwbouw-woning-utrecht

Karakteristieke villa

Moderne villa Utrecht

Aan de rand van Utrecht bevindt zich een villawijk met vrijstaande woningen uit de jaren 60 en 70. BNLA architecten werd gevraagd om het ontwerp te maken voor een modern woonhuis op een kavel waar voorheen een verouderde woning stond. Het ontwerp van BNLA vindt aansluiting op de kenmerkende laagbouw in de wijk maar benut ook de hoogte die het bestemmingsplan toelaat. De hoofdopzet bestaat uit een ogenschijnlijk eenvoudig langgerekt enkellaags volume, dat plaatselijk wordt verrijkt met twee schuine dakelementen die richting geven aan de woning.

Rijke gevels

Doordat de villa een hoekwoning betreft heeft de villa twee straatzijdes en twee achtergevels. Deze twee gezichten vertalen zich in een semi gesloten gevel aan de straat en een open gevel aan de patio. Langgerekte bakstenen benadrukken het horizontale karakter van de villa en door de strakke toepassing ervan oogt de woning als een uitgehouwen monoliet. Dankzij terugliggende voegen ontstaat er fijne schaduwwerking in de gevel. De verticaal geplaatste zwart houten gevelbekleding vormt een fraai contrast met de horizontale belijning van de sobere bakstenen gevels. Dankzij de toepassing van rijke details van gepatineerd koper krijgt het geheel een verfijnd karakter.

Museale galerij

De entree is ontworpen als een lange galerij aan één centrale as, van begin tot eind van de woning. Vanuit de entree openen zich een werkkamer, de woonkamer en keuken en een patio met buitenzwembad. Dankzij de grote glazen gevel wordt de galerij verrijkt met maximaal daglicht. De gang heeft door zijn lengte, grote hoogte en overvloed aan indirect zonlicht een museale uitstraling. In de centrale gang bevindt zich de trap naar het souterrain waar zich een royale wellness met jacuzzi, sauna en stoomcabine bevinden. De wijnkelder en gym hebben, door hun plek in de kelder,  altijd een aangename koele temperatuur.

Sfeervolle ruimtes

Door intern gebruik te maken van verschillende plafondhoogtes ontstaan diverse sferen. De woonkamer voelt dankzij het hoge plafond groots en luxe. Ter plaatse van de keuken is het plafond lager waardoor er een intieme sfeer ontstaat. De keuken grenst aan het ruime terras aan de zuidgevel. Rondom de sfeervolle haardplek is het hier straks heerlijk zitten, tot in de late avonduren.

Architectuur en interieurontwerp

In een van de hogere volumes van de villa is een royale master bedroom met wijds uitzicht ontworpen. Aangrenzend bevinden zich een ruime inloopkast en luxe badkamer ensuite. Het interieurontwerp van de hele woning is in samenwerking met I+Y uitgevoerd waardoor architectuur en interieur volledig op elkaar zijn afgestemd.

Duurzame toepassingen

De gehele woning is voorzien van pv panelen voor de benodigde stroomvraag en balansventilatie voor verse lucht. Met hoogwaardige isolatie, geïntegreerde zonneschermen en een warmtepomp is er zowel in de winter als de zomer een optimaal klimaat.

 

 

 

Share