BNLA-architecten-ontwerp-luxe-woning-bloemendaal
BNLA-architecten-ontwerp-vrebouwing-bloemendaal
BNLA-architecten-interieurontwerp-bloemendaal
BNLA-architecten-high-end-wonen-bloemendaal
BNLA-architecten-high-end-ontwerp-loft

Karakteristiek ontwerp Bloemendaal

Wonen in een Rijksmonument

In Bloemendaal, aan de rand van de duinen, werd in 1848 het imposante ziekenhuis 'Meer en Berg' gebouwd. Na jarenlang dienst gedaan te hebben als psychiatrisch ziekenhuis werd in 1986 besloten de kliniek te sluiten. Nadat het carrévormige gebouw 20 jaar lang leeg stond kreeg het in 2016 een woonbestemming en werd het getransformeerd naar 44 stadsvilla’s. BNLA kreeg vervolgens de kans om voor één van de casco woningen een interieurontwerp te realiseren dat zou aansluiten op de monumentale structuur van het pand. Een unieke kans!

Wow effect

De opdrachtgevers kwamen met een duidelijke boodschap: ‘We willen een huis met een wow-effect. Een huis waar wij en onze gasten blij van worden, dat ongelooflijk bijzonder is en waar je je tegelijkertijd thuis en comfortabel voelt!’

Theatrale trap met vide

Het uitgangspunt van het ontwerp werd een theatrale trap, die de enorme hoogte van de begane grond accentueert. De stalen trap staat op een natuurstenen basement dat ook onderdeel is van de keuken. Door het creëren van een dubbel hoge vide ontstond de mogelijkheid om onverwachte verbindingen met de eerste verdieping te maken. Door het realiseren van een groot raam ter plaatse van de vide, in de werkkamer op de verdieping, is er niet alleen visueel contact maar komt in de ochtend ook het zonlicht diep de woning binnen.

Royale ruimtes

Op de eerste verdieping bevindt zich een riante master bedroom, voorzien van inloopkast en luxe badkamer ensuite, en een grote kinderslaapkamer met eigen badkamer. Ook de zolderverdieping werd als woonrruimte ontworpen en voorzien van een logeerkamer en laundry.

Wonen in een Rijksmonument

Het ‘Carré van Bloemendaal’ is tot Rijksmonument uitgeroepen. De stadsvilla’s hebben allen nog prachtige details en karakteristieke elementen. In het ontwerp van BNLA zijn veel originele details weer in het zicht gebracht en dit geeft de woning een warm en sfeervol karakter.

Meer voorbeelden zien? Bekijk al onze projecten in Bloemendaal/Kennemerland of de overzichtspagina van monumenten waaraan wij gewerkt hebben.

 

 

Share