BNLA architecten loftontwerp met uitzicht
BNLA architecten loft met open plattegrond
BNLA architecten woon werk loft
BNLA architecten architect ontwerp loft
BNLA architecten loft coffee corner
BNLA architecten flexibel woon werk loft
BNLA architecten loft met maatwerk keuken
BNLA architecten loft met privacy
BNLA architecten loft met hotel allure
BNLA architecten luxe loft ontwerp
BNLA architecten ontwerp casco loft

Interieurontwerp casco loft

Een flexibel interieurontwerp voor wonen én werken

Voor een van de casco lofts in het circulaire woongebouw Top Up in Amsterdam Noord, maakte BNLA een uniek loftontwerp. In deze woon-werk loft versmelten wonen en werken met elkaar. Geen weggestopt kantoor of hokkerige woonruimte maar maximale ruimtelijkheid en een wijds uitzicht.

Maximale ruimtelijkheid

Bij binnenkomst is een ruime entree ontworpen met als eye catcher het prachtige uitzicht over Amsterdam. De garderobe is opgenomen in een centraal gepositioneerd gesloten volume waar ook een berging en de badkamer op aansluiten. Hierdoor blijft alle ruimte aan de gevel open voor licht en zicht. De ruime entree loopt over in de leefkeuken die meerdere karakters kan aannemen afhankelijk van het gebruik. Van gesloten kastenwand met functies voor het kantoor naar volledige openheid voor tijdens het koken. De lange tafel staat centraal in de ruimte en kan worden gebruikt voor werken en dineren.

Binnen en buiten versmelten

Over de gehele zuid-oostgevel bevindt zich een ruim terras met uitzicht over Amsterdam Overhoeks en de haven met woonboten van Schoonschip. Er is gekozen om de keuken en de living volledig te koppelen aan de buitenruimte, zodat het terras als verlengstuk van de woonruimte gebruikt kan worden.

Slaapkamers met hotel allure

De woonruimte loopt subtiel over in een privé domein. Hier bevinden zich de slaapvertrekken met ieder een eigen badkamer. De first bedroom heeft de allure van een hotelkamer met een luxe walk-in closet met maatwerk meubels.

Flexibel gebruik

De basis van het wooncomplex naar het ontwerp van architect Frantzen et al, is circulair gebouwd en flexibel in te delen, BNLA heeft hier optimaal gebruik van gemaakt waardoor grote open ruimtes gerealiseerd konden worden. Door de houten kolommen op te nemen in het ruimtelijk ontwerp, is op een natuurlijke wijze onderscheidt in de ruimtes gemaakt, zonder dat hiervoor muren nodig waren. Het resultaat is een wijds gevoel waarbij iedere ruimte een duidelijke functie heeft met volop uitzicht.

Warm modern

Door het interieur een strakke uitstraling te geven ontstaat een moderne uitstraling met warme houtaccenten van de kolommen en kozijnen. De maatwerk meubels zijn voornamelijk uitgevoerd in hout en volledig aangepast op het gebruik en de woonwensen.

Meer voorbeelden zien? Bekijk het overzicht van al onze loft ontwerpen.

Share