Particulier
Business

Ontwerp interieur woning Amsterdam

Wonen met uitzicht op een ruime stadstuin

Uiteraard kan vrijwel elke aannemer een standaard aanbouw plaatsen. Maar om een aanbouw te realiseren die zowel ruimtelijk als esthetisch een meerwaarde oplevert voor de woning is meer aandacht voor de situatie vereist. BNLA architecten heeft op deze manier vele aanbouwen met zorg ontworpen. Zo ook deze verbouwing in Amsterdam.

Ontwerp interieur met meerwaarde voor de woning

BNLA architecten ontwierp voor de eigenaren van een woning aan de Admiraal de Ruijterweg een uitbouw aan de achterzijde die de gehele breedte van het pand beslaat.

Om deze aanbouw bij de huidige woonruimte te betrekken werd de nieuwe keuken vanuit het bestaande pand tot in de uitbouw geplaatst en door het toepassen van een naadloze gietvloer in de keuken en de eethoek wordt het gevoel van ruimte geaccentueerd. Om de woning van veel licht te voorzien werd in het dak van de aanbouw een bijzondere lichtstraat ontworpen. Dankzij de zichtbare balkenstructuur ontstaat er op zonnige dagen een spel van licht en schaduw. De achtergevel werd voorzien van een achttal openslaande deuren waardoor er een grote verbinding met het ruime terras en de aangrenzende tuin wordt gemaakt.

Fotografie: Chiel de Nooyer

Share

Janet en Maurice

’De beleving van de hoeveelheid licht en ruimte is fantastisch. De samenwerking met de architecten is prettig geweest. Zij hebben onze wensen goed vorm gegeven.’

Janet en Maurice

bekijk alle recensies