Ontwerp interieur woning Amsterdam door BNLA Architecten
Interieurontwerp BNLA Architecten - aanbouw van woning
Open keuken na verbouwing begeleid door BNLA Architecten
Ontwerp aanbouw woning Amsterdam door BNLA Architecten
Open keuken in aanbouw woning Amsterdam - BNLA Architecten

Ontwerp interieur woning Amsterdam

Wonen met uitzicht op een ruime stadstuin

Uiteraard kan vrijwel elke aannemer een standaard aanbouw plaatsen. Maar om een aanbouw te realiseren die zowel ruimtelijk als esthetisch een meerwaarde oplevert voor de woning is meer aandacht voor de situatie vereist. BNLA architecten heeft op deze manier vele aanbouwen met zorg ontworpen. Zo ook deze verbouwing in Amsterdam.

Ontwerp interieur met meerwaarde voor de woning

BNLA architecten ontwierp voor de eigenaren van een woning aan de Admiraal de Ruijterweg een uitbouw aan de achterzijde die de gehele breedte van het pand beslaat.

Om deze aanbouw bij de huidige woonruimte te betrekken werd de nieuwe keuken vanuit het bestaande pand tot in de uitbouw geplaatst en door het toepassen van een naadloze gietvloer in de keuken en de eethoek wordt het gevoel van ruimte geaccentueerd. Om de woning van veel licht te voorzien werd in het dak van de aanbouw een bijzondere lichtstraat ontworpen. Dankzij de zichtbare balkenstructuur ontstaat er op zonnige dagen een spel van licht en schaduw. De achtergevel werd voorzien van een achttal openslaande deuren waardoor er een grote verbinding met het ruime terras en de aangrenzende tuin wordt gemaakt.

Meer verbouwingen van BNLA Architecten bekijken? Ga dan naar onze verbouwingen overzichtspagina.

Fotografie: Chiel de Nooyer

Share

Janet en Maurice

’De beleving van de hoeveelheid licht en ruimte is fantastisch. De samenwerking was erg prettig en BNLA heeft onze wensen goed vorm gegeven.’

Janet en Maurice

bekijk alle recensies