BNLA architecten architect ontwerp Keizersgracht

Verbouwing Grachtengordel

Grachtenpand Keizersgracht

Door de jaren heen waren de eigenaren van dit grachtenpand in de mogelijkheid steeds een extra verdieping aan te kopen. Langzaam groeide het huis van één etage naar twee verdiepingen en uiteindelijk hadden zij alle vijf de woonlagen in hun bezit. Door deze stapsgewijze uitbreiding was het woonhuis onlogisch ingedeeld. Bovendien was het interieur erg gedateerd én was het gezin inmiddels uitgebreid met vier kinderen. Kortom, hoog tijd om alle woonwensen op een rij te zetten en een ontwerp op maat te maken.

Monumentaal karakter

Aan het karakter van het monumentale pand lag het in ieder geval niet. Een prachtige klokgevel, houten vloerbalken en spanten, monumentale kozijnen, schouwen en sierlijsten en daarmee was  de basis om vanuit te ontwerpen meer dan goed. De uitdaging was vooral om álle ruimtes en kamers op een logische wijze in het huis en rondom het centrale trappenhuis in te passen.

Ruimtelijkheid

En het waren nogal wat kamers: een speelkamer en logeerkamer in het souterrain, een ruime eetkeuken en knusse zithoek op de bel-etage, een master bedroom met inloopkast en ruime badkamer ensuite op de eerste verdieping en vier kinderkamers, twee kinderbadkamers en een laundry op de bovenste twee etages. BNLA architecten wist het allemaal in te passen, zónder dat de ruimtelijkheid van het pand verloren ging.

High-end

De originele details in het huis kregen hun pracht weer terug maar ook de nieuwe afwerking in het huis kreeg veel aandacht. Dankzij de maatwerk keuken van Eginstill kreeg de eetkeuken een luxe en warm karakter. En ook het trappenhuis en de alle slaap- en badkamers werden verrijkt met hoogwaardige materialen. Het resultaat is een heerlijk leefbaar warm en modern familiehuis. En dat midden in de Grachtengordel!

Bekijk meerdere projecten aan de Amsterdamse grachten of bekijk het overzicht van monumenten waaraan wij gewerkt hebben.

Share