Design woning in de historische binnenstad door BNLA architecten
nieuwbouw-centrum-amsterdam
nieuwbouw-amsterdam-ks
Duurzame design woning door BNLA architecten
nieuwbouw-sfeervol
nieuwbouw-vintage
trap-hout-staal-ks
nieuwbouw-details
tuinkamer-kantoor-ks

Duurzame stadsvilla

Exclusieve nieuwbouwwoning in het hart van Amsterdam

In het bruisende centrum van Amsterdam, gelegen in een rustig deel midden in de Grachtengordel, is deze duurzame stadsvilla gerealiseerd. Het exclusieve woonhuis kenmerkt zich door de ruimtelijke opzet en slim gebruik van een splitlevel om verschillende woonbelevingen vorm te geven. Geborgenheid, daglicht en authenticiteit waren belangrijke thema´s binnen het ontwerp.
Nieuwbouw in historisch centrum

De gevels van de woning zijn een moderne interpretatie van een traditioneel grachtenpand. Door gebruik van exclusieve materialen en ingrepen, zoals een stalen ligger in de voorgevel en een zinken kap, ontstaat er een eigen en uniek gevelbeeld. De bruinrode baksteen en de gietijzeren hekwerken zorgen voor een passend straatbeeld. Op deze manier worden moderne ingrepen met traditionele elementen verenigd.

Op zoek naar de juiste woonsfeer

De begane grond staat in het teken van flexibiliteit. De ruimte is eenvoudig te transformeren van garage naar een kunstgalerie of kantoor. De leefruimtes bevinden zich op de eerste verdieping. Door het hoogteverschil op deze verdieping krijgt de woonkamer aan de voorzijde prettige proporties met een geborgen sfeer, terwijl de bijna 4 meter hoge leefkeuken aan de achterzijde het gevoel van ruimte en luxe geeft. De hoge openslaande deuren zorgen voor een zonnige en warme woonbeleving.

Stoer en eerlijk

Het uitgangspunt om gebruik te maken van eerlijke en stoere materialen is verenigd in de openhaard die samen met de trap als een sculptuur is ontworpen. Het riante trappenhuis met daklicht biedt toegang tot de slaapvertrekken, die met hotel allure tot in de details zijn ontworpen. Op de bovenste verdieping zijn de master bedroom, walk-in closet en wellness, in open verbinding met elkaar ontworpen, waarmee het luxe hotelgevoel in huis wordt gehaald. Vanaf het aansluitende dakterras is er schitterend uitzicht op de binnentuin.

Duurzame stadsvilla

Door gebruik van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen wordt het mogelijk om de woning zonder gasaansluiting te realiseren en ontstaat er de mogelijkheid om zomers het huis te koelen en in de winter te verwarmen. De hoge isolatiewaarden van de gevels en triple beglazing spelen hierin ook een belangrijke rol.

Meer ontwerpen van design huizen zien? Bekijk onze design huizen overzichtspagina.

Of bezoek onze pagina over onze projecten aan de Amsterdamse grachten.

Fotografie: Studio de Nooyer

Share