BNLA architecten smaakvol ontwerp woonhuis
BNLA architecten architect luxe ontwerp
BNLA architecten luxe verbouwing Amsterdam Zuid
BNLA architecten architect ontwerp op maat
BNLA architecten architect renovatie Amsterdam
BNLA architecten interieurontwerp Amsterdam Zuid
BNLA architecten architect verbouwing Amsterdam Zuid
BNLA architecten architect verbouwing Amsterdam
BNLA architecten ontwerp verbouwing Amsterdam
BNLA architecten ontwerp luxe herenhuis
BNLA architecten ontwerp interieur
BNLA architecten verbouwing Amsterdam
BNLA-architecten-ontwerp-sfeervolle-badkamer
BNLA architecten ontwerp luxe interieur
BNLA-architecten-verbouwing-oud-zuid

Complete verbouwing herenhuis

Smaakvolle design woning

Het gezin met drie kinderen groeide hun huis in Amsterdam Zuid uit maar verhuizen was geen optie. Het lot was hen gunstig gezind toen het appartement boven hen in de verkoop ging, zodat na aankoop de extra m2's bij het huis getrokken konden worden. Hoe daar een prettig geheel van te maken, was echter de grote vraag. BNLA maakte een ontwerp waarin van twee huizen, één prettig familiehuis werd gemaakt. Met karakter. Want dat was een vereiste. Het huis mocht dan wel rigoureus verbouwd worden, de fraaie originele details dienden behouden te blijven.

Rigoureus verbouwen

De grote uitdaging in dit ontwerp was om van twee woningen één perfect gezinshuis te maken. Hierbij was de routing een cruciale factor. Door een nieuwe binnentrap op de juiste positie te ontwerpen ontstond er een logische verbinding tussen de woonlagen. Door alle verdiepingen samen te voegen moest er rigoureus verbouwd worden. Echter was het een grote wens om de originele details van het huis daarbij te behouden of her te gebruiken.

Modern en klassiek

Alhoewel de begane grond niet van functie veranderde, kreeg deze wel een compleet nieuwe indeling. Er werden ensuite kasten geïntroduceerd waardoor er een knusse zithoek ontstond. Zowel de kasten als de stalen schuifdeuren kregen een moderne uitstraling, die prachtig samengaan met de klassieke elementen. Aan de achterzijde van het huis werd een royale eetkeuken ontworpen die, dankzij een nieuwe stalen pui, optimaal met de tuin werd verbonden. In samenwerking met interieurontwerper Nicoline Beerkens werden de maatwerk keuken, ensuite kasten en eethoek vormgegeven. Het geheel straalt nu eenheid en luxe uit.

Domeinen

De eerste verdieping werd het domein van de kinderen met kleurige kinderkamers en serene badkamers rondom een centrale hal. De tweede verdieping is ontworpen als domein voor de ouders, compleet met werkkamer, yogaruimte en een royale first bedroom met inloopkast en badkamer ensuite.

BNLA architecten ontwierp het gehele proces met bijzondere aandacht en liefde voor details. De originele deurlijsten zijn in het hele woonhuis terug gebracht, evenals de plafondlijsten en trapbalustrades. Dankzij het nieuwe interieurplan past de originele art nouveau haard prachtig in het geheel.

Fotografie: Jansje Klazinga

Interieur: Nicoline Beerkens

Share