Renovatie en verbouwing van monumentale woonhuizen

Samen met BNLA architecten een monument verbouwen?

Het verbouwen van een gemeentelijke- of rijksmonument vraagt bijzondere aandacht en precisie. Enerzijds spelen de woonwensen van de toekomstige bewoners een belangrijke rol. Anderzijds is het een intensieve puzzel om gemeentelijke beleidskaders in te passen in het ontwerp. De expertise van een deskundige kan dan van grote, en soms zelfs onmisbare, waarde zijn.

Verbouwing gemeentelijk monument

Monument met modern karakter

BNLA maakte het ontwerp voor een bovenwoning in een monumentaal pand, aan het park, midden in Amsterdam waarin originele details en modern materiaalgebruik prachtig samenkomen.

Lees meer
BNLA-architecten-luxe-verbouwing-haarlem
Gemeentelijk monument Haarlem

Herenhuis aan het water

Het verouderde monumentale herenhuis in Haarlem werd compleet verbouwd. Historische elementen werden behouden en aangevuld met luxe details en een warm pallet van kleuren en materialen.

Lees meer
BNLA-architecten-ontwerp-monument-woonhuis-Haarlem
Verbouwing Villa Veldzicht

Monumentale stadsvilla

De vrijstaande villa dateert uit 1899. Dankzij een uitgebreide verbouwing heeft het pand zijn oorspronkelijke functie terug en zijn historische elementen in ere hersteld.

Lees meer
BNLA architecten architect rijksmonument amsterdam
Royaal familiehuis Amsterdam Zuid

Renovatie Rijksmonument

BNLA realiseerde een prachtig ontwerp voor een luxe familiehuis in een rijksmonument in Amsterdam Zuid. Compleet met nieuw souterrain, maatwerk oplossingen, luxe materialen en een stijlvolle afwerking.

Lees meer
Verbouwing van monument in Amsterdam Zuid door BNLA Architecten. Voorbeeld woonkamer
Verbouwing monumentale woning Amsterdam Zuid

Monumentale stadswoning

Met de make over van een bijzondere stadswoning in Amsterdam kreeg BNLA de kans om in een monumentaal pand, een eigentijds interieur te ontwerpen. Modern en klassiek versmelten tot een warm familiehuis.

Lees meer
Verbouwing monumentaal stadsappartement in Amsterdam Zuiddoor BNLA architecten
Verbouwing appartement in monumentaal pand Amsterdam

Monumentaal stadsappartement

Het interieur van dit verouderd appartement in Amsterdam Zuid werd zorgvuldig verbouwd. De kenmerkende stalen puien en klassieke radiatoren werden teruggebracht in originele staat.

Lees meer
Verbouwing grachtenpand door BNLA Architecten. Buitenaanzicht van de gevel aan de voorzijde
Verbouwing grachtenpand

Verbouwing Rijksmonument

BNLA is met respect omgegaan met de historische waarden van dit monumentale grachtenpand. Op kleine schaal zijn moderne elementen toegevoegd waardoor een luxe en comfortabel herenhuis is ontstaan.

Lees meer
BNLA architecten transformatie stadsloft
Lyceum

Luxe lofts in monumentale school

In een oude monumentale Joodse School zijn lichte en ruimtelijke lofts gerealiseerd, voorzien van exclusieve materialen, hoge plafonds, grote ramen en een tuin of terras op het zuiden.

Lees meer
BNLA-architecten-ontwerp-luxe-woning-bloemendaal
Karakteristiek ontwerp Bloemendaal

Wonen in een Rijksmonument

In één van de casco opgeleverde stadsvilla's in Bloemendaal realiseerde BNLA een ontwerp met een echt wow-effect. De theatrale stalen trap accentueert de enorme hoogte van de begane grond.

Lees meer
BNLA architecten architect rijksmonument Keizersgracht
Renovatie rijksmonument

Verbouwing statig grachtenpand

In het riante rijksmonument aan de Keizersgracht komen heden en verleden op een prachtige manier samen. Wooncomfort, luxe en authentieke elementen gaan hand in hand.

Lees meer
BNLA-architecten-architect-warm-woonhuis
Renovatie monumentale villa

Renovatie monumentale villa

Deze monumentale villa uit 1933 wordt compleet gerenoveerd. Originele historische elementen worden gecombineerd met hedendaagse wensen op het gebied van wooncomfort en energiezuinigheid.

Lees meer

Een modern, luxe en comfortabel monument. Kan dat?

BNLA heeft jarenlange ervaring in het verbouwen, renoveren en transformeren van monumenten. Het bureau gaat met respect om met historische waarden en stelt, waar mogelijk, passende eigentijdse ingrepen voor. Op deze manier kan met behoud van waardevolle historische elementen, een moderne, luxe en comfortabel woonhuis gecreëerd worden. Oud en nieuw kunnen op een prachtige manier samensmelten. BNLA heeft diverse monumenten verduurzaamd door volledige na-isolatie, de toepassing van balansventilatie, het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp.

Bekijk nog meer projecten aan de Amsterdamse grachtengordel. Of ga naar het overzicht van alle projecten.

Meer weten over één van onze projecten?

Meer weten over één van onze projecten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Natuurlijk bespreken we ook graag uw wensen voor een verbouw- of nieuwbouwproject.