verbouwing Prinsengracht nadert einde

De verbouwing op de Prinsengracht in Amsterdam nadert zijn eind. Bloem en Lemstra Architecten ontwierp een woning met verschillende split-levels en diverse visuele verbindingen met de gracht. Elk niveau heeft zijn eigen functie: keuken, woonkamer en eetkamer.

Een nieuwe stalen pui is achter de entree geplaatst en creƫert een tochtportaal. De woningscheidende wand is ontdaan van vroegere verf- en stuclagen waardoor het originele baksteen in zicht in gekomen. Deze wand loopt door van de keuken naar de lager gelegen woonkamer en zorgt voor een ruwe, warme uitstraling.

Het kookeiland is geplaatst en het notenhouten keukenmeubel is gereed. Doordat de keuken net iets hoger ligt dan straatniveau, zullen de bewoners straks uitkijken over de gracht tijdens het koken.

De woonkamer bevindt zich een niveau lager, aan de achterzijde van de woning. Grote puien in de achtergevel leiden naar de stadstuin en zorgen voor extra daglicht in de woonkamer. Hier zullen de bewoners zich op ooghoogte van de gracht begeven, maar wel op enige afstand waardoor een beschutte plek ontstaat.

De eetkamer, ook aan de achterzijde van het pand, gelegen op het hoogste niveau van de split-levels, biedt ruim uitzicht op hoogte over de gracht. Ter plaatse van de eetkamer is een vide ontworpen om via de grote ramen in de achtergevel extra daglicht in de woonkamer te onthalen en voor een leuk doorzicht te zorgen.

Open stalen trappen zullen de split-levels met elkaar gaan verbinden. De combinatie van hout, baksteen en stucwerk zal zorgen voor een warme moderne uitstraling.

Share