Ontwerp modern huis met rieten kap in Zeeland

Opdracht: ontwerp een nieuw huis met warme elementen

BNLA architecten kreeg de opdracht om op een prachtig kavel, op een steenworp van het strand, een nieuw huis te ontwerpen. De vraag was om een ontwerp te maken van een grote en moderne woning, waarin enkele warme elementen zouden worden opgenomen.

De maximale maten uit het bestemmingsplan boden niet voldoende solaas om de gewenste grootte te realiseren. In het ontwerp werd daarom een vergunningsvrije aanbouw in het ontwerp meegenomen. Er werd een contrast gezocht door het hoofdvolume met een rieten kap van een warm karakter te voorzien, terwijl de aanbouw met minimalistische kozijnen en een stalen dakrand werd uitgevoerd. De vergunningvrije aanbouw werd tot een meter van de erfgrens geplaatst. Om de nodige privacy te waarborgen werd een stenen muur bedacht die met een lengte van twintig meter door de gehelen woning heen loopt. De muur werd opgetrokken van een prachtige natuursteen met een horizontale belijning.

Zie hier het eindresultaat.

 

 

Share