Aanbouw Admiraal de ruijterweg, Amsterdam

Uiteraard kan vrijwel elke aannemer een standaard aanbouw plaatsen. De kunst zit in het realiseren van de aanbouw die ook esthetisch een meerwaarde van de woning is. Bloem en Lemstra Architecten heeft vele aanbouwen met zorg ontworpen.

De eigenaren van de woning aan de Admiraal de Ruijterweg waren opzoek naar een passende uitbreiding van hun woonruimte. Bloem en Lemstra Architecten ontwierp voor hen een uitbouw aan de achterzijde van de woning die de gehele breedte van het pand beslaat.

Om deze aanbouw bij de huidige woonruimte te betrekken werd de nieuwe keuken vanuit het bestaande pand tot ín de uitbouw geplaatst en door het toepassen van een naadloze gietvloer in de keuken en de eethoek wordt het gevoel van ruimte geaccentueerd. Om de woning van veel licht te voorzien werd in het dak van de aanbouw een bijzondere lichtstraat ontworpen. Dankzij de zichtbare balkenstructuur ontstaat er op zonnige dagen een spel van licht en schaduw. De achtergevel werd voorzien van een achttal openslaande deuren waardoor er een grote connectie met het ruime terras en de aangrenzende tuin wordt gelegd.

Share