Villa Bergen aan Zee

Ontwerp villa Bergen aan Zee door BNLA Architecten

Keuze voor architect villa:

Een kavel in het duingebied van Bergen aan Zee werd gesplitst in drie percelen en per stuk op de markt aangeboden met een omgevingsvergunning voor een nieuw te bouwen huis. De nieuwe eigenaar vond dit ontwerp echter niet voldoen aan haar wensen. Er werd een besloten prijsvraag uitgeschreven tussen drie bureaus voor een beter passend ontwerp. Het ontwerp voor een luxe duinvilla van Bloem en Lemstra architecten werd als winnend ontwerp gekozen, waarna tot uitvoering kon worden overgegaan.

Ontwerp villa:

Na een uitvoerig locatieonderzoek, werd als belangrijk uitgangspunt genomen om het woongedeelte over twee lagen te verdelen. Hierdoor kan er zowel geprofiteerd worden van het uitzicht op zee, als van de directe connectie naar de terrassen en de tuin. Om de twee woonruimten onderling te verbinden is er een grote vide centraal in de woning geplaatst.

Een bezonningsstudie vormde de aanleiding voor het maken van een ochtend-, middag- en avondterras, zodat de gehele dag van de diverse buitenruimtes gebruik kan worden gemaakt. Vanuit de insnedes in het duinlandschap ontstaan natuurstenen wanden, die zowel het interieur als het exterieur van de villa van een warme natuurlijke uitstraling voorzien. Het natuursteen werd geleverd en geplaatst door The Flagstone Company.

Het resultaat is een villa die de sfeer, de openheid en de luxe ademt van een vakantievilla aan de Cote d’Azur of op Ibiza.

Fotografie: Chiel de Nooyer