Verbouwing appartement in monumentaal pand in Amsterdam Zuid door BNLA Architecten. Voorbeeld interieur.
Verbouwing luxe appartement door BNLA Architecten
Ontwerp verbouwing modern appartement Amsterdam. Voorbeeld open keuken
Ontwerp verbouwing monumentaal appartement door BNLA Architecten. Detail woonkamer.
Woonkamer modern appartement Amsterdam. Ontwerp BNLA Architecten
Badkamer modern appartement Amsterdam. Ontwerp BNLA Architecten
Interieur appartement in monumentaal pand. Ontwerp BNLA Architecten
Keuken van modern appartement in monumentaal pand in Amsterdam. Ontworpen door BNLA Architecten

Verbouwing appartement in monumentaal pand Amsterdam

Monumentaal appartement Amsterdam

BNLA architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de gehele verbouwing van het interieur van een appartement op de Apollolaan in Amsterdam. Het appartement in een monumentaal pand, werd geheel gestript en opnieuw opgebouwd, waarbij de kenmerkende zwarte stalen puien en klassieke radiatoren werden teruggebracht in originele staat.

Klassieke industriële pui

Het appartement heeft na de verbouwing een functionele indeling gekregen met een luxe open keuken aan de eetkamer en een separaat slaapdomein met royale inloopkast en badkamer. De ruime woonkamer en werkruimte aan de voorzijde van het appartement worden eveneens van elkaar gescheiden door één van de kenmerkende zwarte puien. Als tegenhanger van de industriële puien zijn er diverse eikenhouten inbouwkasten ontworpen die de woning een warme uitstraling geven.

Zichtlijnen en lichtinval

Aangezien de bewoners grote kunstliefhebbers zijn diende er gedurende het ontwerpproces extra rekening gehouden te worden met de uitgebreide kunstcollectie van het paar. Voldoende ruimte voor schilderijen en beeldhouwwerken en extra aandacht voor zichtlijnen en lichtinval vormden belangrijke randvoorwaarden voor het ontwerp.

Kleur & materiaal advies

Om de inrichting van de woning van een zelfde niveau te krijgen als het appartement zelf is BNLA architecten een samenwerking aangegaan met een styliste. Er werd gekozen voor Studio Nest uit Amsterdam, waarmee in goede samenwerking het eindresultaat tot stand is gekomen. Studio Nest was in samenspraak met BNLA architecten verantwoordelijk voor het kleur & materiaal advies en voor het lichtplan van de gehele woning. Het resultaat is een luxe stadsappartement voorzien van hoogwaardige materialen en een interieur gevuld met smaakvolle design meubels. Dankzij het uitgebreide lichtplan komt het interieur van de woning én de bijzondere kunstcollectie prachtig tot zijn recht.

Bekijk meer projecten die wij hebben gerealiseerd in Amsterdam-Zuid of meer voorbeelden van verbouwingen aan monumentale panden.

Fotografie: Jansje Klazinga

Share