Verbouwing appartement Amsterdam

Monumentaal stadsappartement

BNLA architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de gehele verbouwing van het interieur van een appartement op de Apollolaan in Amsterdam. Het appartement in een monumentaal pand, werd geheel gestript en opnieuw opgebouwd, waarbij de kenmerkende zwarte stalen puien en klassieke radiatoren werden teruggebracht in originele staat.

Klassieke industriële pui

Het appartement heeft na de verbouwing een functionele indeling gekregen met een luxe open keuken aan de eetkamer en een separaat slaapdomein met royale inloopkast en badkamer. De ruime woonkamer en werkruimte aan de voorzijde van het appartement worden eveneens van elkaar gescheiden door één van de kenmerkende zwarte puien. Als tegenhanger van de industriële puien zijn er diverse eikenhouten inbouwkasten ontworpen die de woning een warme uitstraling geven.

Zichtlijnen en lichtinval

Aangezien de bewoners groots kunstliefhebbers zijn diende er gedurende het ontwerpproces extra rekening gehouden te worden met de uitgebreide kunstcollectie van het paar. Voldoende ruimte voor schilderijen en beeldhouwwerken en extra aandacht voor zichtlijnen en lichtinval vormden belangrijke randvoorwaarden voor het ontwerp.

Kleur & materiaal advies

Om de inrichting van de woning van een zelfde niveau te krijgen als het appartement zelf is BNLA architecten een samenwerking aangegaan met een styliste. Er werd gekozen voor Studio Nest uit Amsterdam, waarmee in goede samenwerking het eindresultaat tot stand is gekomen. Studio Nest was in samenspraak met BNLA architecten verantwoordelijk voor het kleur & materiaal advies en het lichtplan voor de gehele woning. Het resultaat is een luxe stadsappartement voorzien van hoogwaardige materialen en een interieur gevuld met smaakvolle design meubels. Dankzij het uitgebreide lichtplan komt het interieur van de woning én de bijzondere kunstcollectie prachtig tot zijn recht.

Fotografie: Jansje Klazinga

Share