Vakantiehuisje Vlieland

Ontwerp luxe vakantiehuisje in de duinen

BNLA architecten heeft een ontwerp gemaakt voor een vakantiehuisje op Vlieland. Het bestemmingsplan van dit voormalig tenthuis terrein is zeer uitgesproken en vormde een uitdaging voor de architecten!

Van concept naar vakantiehuis

Volgens het bestemmingsplan mocht de nieuwe woning maximaal 54 m2 groot worden met daarnaast nog een aanbouw van 6 m2 van maximaal 2,5 meter hoog. BNLA architecten bedacht een helder concept: aan de noordzijde worden alle dichtere functies geplaatst, zoals de slaapkamers en de badkamer, de gevel is hier redelijk dicht en afgewerkt met houten latjes. De ruimte die overblijft, de woonkamer, krijgt een volledig wegklapbare pui, waardoor in de zomer binnen en buiten volledig in elkaar over gaan. De aanbouw wordt voor de woning geplaatst in plaats van erachter. Hierdoor kan deze tevens als winterentree gebruikt worden. De berging steekt optisch als blokje in de ruimte en aan de binnenzijde zijn de hoge keukenkasten geplaatst.

Binnen en buiten lopen in elkaar over

De woning wordt gekenmerkt door diverse subtiele details, zo loopt de tegelvloer van binnen naar buiten door, is de buitendeur met dezelfde houten latten als de gevel afgewerkt en zijn de binnendeuren kozijnloos.

Fotografie: Studio de Nooyer

Share