Verbouwing huis Prinsengracht

Ruime stadswoning met uitzicht op de grachten

Op de Prinsengracht in Amsterdam zou de fundering vernieuwd gaan worden. In overleg met BNLA architecten heeft de opdrachtgever besloten om een kelder onder het huis te creëren en over te gaan tot een grondige verbouwing van alle woonlagen van het huis.

Souterrain met veel daglicht

Het nieuwe souterrain geeft dankzij de vormgeving ook op architectonisch vlak een grote meerwaarde aan de woning. De slaapkamer met minimalistische badkamer staan dankzij een groot dakraam in verbinding met een kleine patio. Op deze manier is het souterrain beschut, ontvangt het toch veel daglicht.

Wonen op verschillende niveau’s

Na de verbouwing zijn de woonkamer, keuken en eetkamer verdeeld over 3 split-levels die met een open stalen trap met elkaar zijn verbonden. De naadloze gevlinderde betonvloer ligt over de hele vloer door de keuken en woonkamer tot in de binnenplaats. Ter plaatse van de eetkamer is een vide ontworpen om via de grote ramen in de achtergevel extra daglicht in de woonkamer te onthalen.

Publicatie over de verbouwing van dit huis

Zie ook de blog post hier en de publicatie over deze verbouwing in de Eigen Huis en interieur van maart 2016 hier.

Fotografie: Studio de Nooyer en Jansje Klazinga

Share

Govert en Agaath

’Met aandacht voor onze levensstijl, smaak en karakters, ontwikkelde BNLA een verrassend ontwerp, perfect passend bij ons!’

Govert en Agaath

bekijk alle recensies